foto: AFP
Ivankas Trampas pašpalīdzības grāmatai skumji panākumi
Pasaulē
2018. gada 17. janvāris, 15:40

Ivankas Trampas pašpalīdzības grāmatai skumji panākumi

Kasjauns.lv

Pērn klajā nākusī ASV pirmās meitas Ivankas Trampas pašpalīdzības grāmata strādājošām sievietēm, visticamāk, radījusi zaudējumus izdevējam "Portfolio", kas ir giganta "Penguin Random House" paspārnē, vēstī "Forbes".

Kopš 2017. gada maija līdz pērnā gada beigām grāmata "Women Who Work: Rewriting the Rules for Success" ("Sievietes, kas strādā: Pārrakstot noteikumus panākumiem") pārdota aptuveni 32 000 eksemplāros, liecina statistika. Tas nozīmē, ka grāmata, kas dod padomus sievietēm par veiksmīgu sociālās un profesionālā dzīves balansēšanu, ienesusi 1,1 miljonu ASV dolāru. 

Aplēses liecina, ka "Portfolio" no šīs daļas saņēma aptuveni 566 000 dolārus, kamēr Trampai samaksāti 787 500 dolāru. Lai arī izdevēji uz "Forbes" komentāriem neatbildēja, žurnālisti kopā ar jomas ekspertiem aplēsa, ka uzņēmums ar šo grāmatu zaudējis aptuveni 220 000 dolāru. 

Tik dažādā Ivanka Trampa. Neredzēti FOTO no bērnības un pusaudžu gadiem

Neredzēti Ivankas Trampas foto no bērnības un pusaudžu gadiem

gallery icon
78

Šī ir otrā Ivankas Trampas grāmata. Pirms vairākiem gadiem viņa sarakstīja "The Trump Card", kuru izdeva mazāks uzņēmums "Simon & Schuster". Grāmata toreiz saņēma gan slavinošas, gan kritiskas atsauksmes, tomēr gigants "Penguin Random House" acīmredzot cerēja, ka ASV prezidenta meitas sarakstītais kļūs par dižpārdokli, tomēr arī šis darbs uzņemts ar dalītām jūtām. 

Tiesa gan, pirmajai meitai no tā, ka grāmata netiek izķerta kā cerēts, ir ne silts, ne auksts, jo viņa saņēma fiksētu maksu, kuru solīja ziedot labdarībai, kā arī turpinās saņemt procentus no katra pārdotā eksemplāra. 

Donalda Trampa vecākā meita Ivanka Trampa

Donalda Trampa vecākā meita Ivanka Trampa.

gallery icon
65

Jau vēstīts, ka grāmata "Women Who Work: Rewriting the Rules for Success" ("Sievietes, kas strādā: Pārrakstot noteikumus panākumiem") tika izlaista vienlaikus drukātas grāmatas formātā, kā elektroniskā grāmata (e-grāmata), kā 497 minūšu garš audioieraksts lejuplādēšanai un kā kompaktdisks (CD). Uz tās vāka ir redzama sēdoša Ivanka Trampa tumšā kleitā.

Ivanka sacīja, ka sarakstījusi to jau pirms sava tēva uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās.

Ivankas Trampas apģērbu līnijas modes skate

Ieskats ASV prezidenta Donalda Trampa meitas Ivankas Trampas apģērbu līnijas "Ivanka Trump" 2012.gada sezonas modes skatē.

gallery icon
46

Miljonāre Ivanka Trampa ir trīs bērnu māte, ASV prezidenta palīdze un Baltā nama padomnieka Džareda Kušnera sieva.

Viņa raksta, ka šīs grāmatas mērķis ir dot sievietēm iespēju apgūt prasmes, kādas viņa jau apguvusi, tik dažādās jomās kā kompāniju izveidošana, biznesa sarunas, savas ietekmes palielināšana darbā, un "palīdzēt mainīt sistēmu, lai to padarītu labāku sievietēm".

Grāmatas teksts ir piebārstīts ar citātiem, kuru autori ir tādas slavenības kā Mahatma Gandijs, uzņēmējdarbības līderi Džefs Bezoss, Šerila Sendberga un Ričards Brensons, un pat bijušais ASV valsts sekretārs Kolins Pauels.

Starp sievietēm, kuras viņa min kā iedvesmas avotu, ir Umbera Ahmada – uzņēmēja no pakistāniešu ģimenes, kas 10 gadus nostrādājusi Volstrītā un pēc tam izveidojusi maiznīcu.

Trampa ir saņēmusi priekšapmaksu par šo grāmatu. Mēģinot atvairīt bažas, ka viņa gūst labumu no atrašanās valsts amatā, Trampa ir apsolījusi turpmākos ienākumus no šīs grāmatas ziedot labdarībai un paziņojusi, ka nedosies grāmatas reklamēšanas turnejā.

"Ņemot vērā valdības ētikas noteikumus, es gribu, lai būtu skaidrs, ka šī grāmata ir personīgs projekts. Es to sarakstīju citā manas dzīves laikā," Ivanka rakstīja sociālajā tīklā "Facebook".