foto: Reuters/Scanpix/LETA
Maskavas autobusa vadītājs skaidro, kāpēc nobraucis 4 cilvēkus un vēl 11 ievainojis
Traģiskajā negadījumā Maskavā šodien gāja bojā pieci cilvēki.
Pasaulē
2017. gada 25. decembris, 19:19

Maskavas autobusa vadītājs skaidro, kāpēc nobraucis 4 cilvēkus un vēl 11 ievainojis

Kasjauns.lv

Autobusa vadītājs, kurš iebrauca pazemes pārejā Maskavā, paskaidrojis traģēdijas iemeslus. ZIņu aģentūru "Interfax" par to informējuši Izmeklēšanas komisijā.

Pēc šofera vārdiem, autobuss pats sāka ripot uz priekšu. "Neskatoties uz viņa mēģinājumiem apturēt transporta līdzekli, bremzēšanas sistēma nav nostrādājusi un spēkrats turpināja virzīties uz priekšu," vēsta Izmeklēšanas komisijas preses dienestā, piebilstot, ka nopratināšana vēl nav beigusies.

Izmeklētāji turpina darbu notikuma vietā, kur aptaujā arī aculieciniekus. Tāpat ir nozīmētas dažādas ekspertīzes, tostarp autobusa vadītāja medicinīskās pārbaudes, lai pārliecinātos par viņa fiziskās un garīgās veselības stāvokli.

Maskavā autobuss ietriecies pazemes pārejā

Autobusam ietriecoties vienā no Maskavas metro pazemes gājēju pārejām, gājuši bojā pieci cilvēki, bet 15 guvuši ievainojumus.

gallery icon
62

Autobusa īpašnieka uzņemuma "Mostransavto" preses dienestā pastāstīja, ka šoferis neilgi pirms avārijas veiksmīgi izgājis pirms katra reisa obligāto pārbaudi, kurā tika veikta arī alkholisko un narkotisko vielu klātbūtnes pārbaude, kas bijusi negatīva. Arī autobusam tika veikta pārbaude un nekādas problēmas netika konstatētas.

foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Autobusa vadītājs atklājis, ka viņš nav spējis neko darīt, lai novērstu negadījumu.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Maskavā šodien notikusi traģēdija – satiksmes autobuss iebraucis pazemes pārejā netālu no metro stacijas “Slāvu bulvāris”.

Negadījumā gāja bojā 4 cilvēki gājuši bojā, bet 11 cilvēki cietuši, ziņo Krievijas mediji.

REN-TV kanāla publicētajā video redzams, kā autobuss ietriecas cilvēku grupā, kura dodas pazemes pārejas kāpņu virzienā.

Aculieciniece Irina kanālam PBK pastāstīja, ka notikuma vietā strādā mediķi un glābēji. "Zem autobusa, iespējams, ir vēl cilvēki. Visur ir policija, daudz cilvēku," viņa teica.

Aculiecinieks Romāns savukārt atklāja, ka autobuss ir gandrīz pilnībā sadauzīts un iestrēdzis tunelī. "Panikas nav. Cilvēki ir izbrīnījušies un filmē notikušo ar saviem tālruņiem," viņš stāstīja PBK.

Autobusa vadītājs ir izdzīvojis, viņš ir aizturēts. Pēc vienas no versijām, šoferis vienkārši nav ticis galā ar transportlīdzekļa vadību, informē REN-TV.

Krievijas varasiestādes noraidījušas iespēju, ka autobusa vadītājs būtu apzināti uzbraucis gājējiem.