foto: AFP/Scanpix/LETA
Sniegs Eiropā paralizē satiksmi: Nīderlandē un Beļģijā atcelti simtiem avioreisu
Sniega tīrītājs Briseles lidostā.
Pasaulē
2017. gada 11. decembris, 20:16

Sniegs Eiropā paralizē satiksmi: Nīderlandē un Beļģijā atcelti simtiem avioreisu

LETA

Nīderlandē un Beļģijā lielā sniega dēļ pirmdien atcelti vai aizkavēti vairāki simti lidojumu un vilcienu reisu, bet Eindhovenas lidosta Nīderlandē darbu apturējusi pavisam.

Sniegs pārsteidz Eiropu un paralizē satiksmi

gallery icon
57

Nīderlandes Nacionālais Meteocentrs izsludinājis "sarkano brīdinājumu", kas ir augstākā brīdinājuma pakāpe.

Shipholas lidosta līdzās Amsterdamai, kas ir piektā noslogotākā Eiropā, vēl priekšpusdienā bija spiesta atcelt 430 lidojumus - aptuveni trešo daļu no visiem reisiem -, bet vairāki citi lidojumi tika aizkavēti.

"Mēs lidmašīnas atbrīvojam no ledus drošības dēļ, un mūsu sniega tīrīšanas komandas cenšas notīrīt skrejceļus un atbrīvot tos no sniega, bet tās nespēj tikt galā," apliecināja Shipholas lidostas pārstāvis sakariem ar presi.

Kaut arī tiek prognozēts, ka līdz otrdienai lielākā daļa sniega jau būs nokususi, sagaidāms, ka lidojumi arī turpmāk kavēsies.

Eindhovenas lidosta, kas ir otra lielākā Nīderlandē, ap dienas vidu paziņoja, ka "ziemai raksturīgo laika apstākļu dēļ skrejceļš patlaban ir slēgts".

foto: AFP/Scanpix/LETA
Sniega tīrītājs Briseles lidostā.

"Dažas ielidojošās lidmašīnas tiek novirzītas uz citām lidostām, izlidojošo lidmašīnu reisi tiek aizkavēti vai atcelti," pavēstīja lidostas pārstāvji.

Snigt Nīderlandē sāka svētdien no rīta, un snigšana turpinājās arī pirmdien. Atsevišķos valsts rajonos sasniguši desmit līdz 15 centimetri sniega.

Eiropu klāj sniegs. Pamatīgi sasnidzis jau Ungārijā, Vācijā, Austrijā un citviet

Eiropu klāj sniegs. Pamatīgi sasnidzis jau Ungārijā, Vācijā, Austrijā un citviet

gallery icon
25

Beļģijā sniega dēļ 50 lidojumi atcelti, bet Briseles lidostā vismaz 90 reisi aizkavēti, vēsta Beļģijas ziņu aģentūra "Belga".

Nacionālā lidsabiedrība "Brussels Airlines" tviterī paziņojusi, ka vairums tās lidojumu atlikti, atskaitot dažus tālos lidojumus uz Āfriku un ASV.

Vairāki lidojumi novirzīti uz citām Beļģijas lidostām - Ljēžu un Šarlruā -, kā arī uz Luksemburgu un Vācijas Diseldorfas lidostu.

Uz autoceļiem izveidojusies problemātiska situācija, jo Briseles transporta pārvalde iekšpilsētā nolēmusi slēgt visus tuneļus. Sabiedriskā transporta maršrutos daudzviet bijusi liela kavēšanās, bet autobusu satiksme teju pilnībā apturēta.

Apvienotajā Karalistē sniegputeņa radīto traucējumu dēļ svētdien atcelti pieci reisi maršrutā Rīga-Londona-Rīga, informēja lidostas "Rīga" pārstāvji.

No tiem trīs bija aviosabiedrības "WizzAir" reisi, bet divi bija aviokompānijas "Ryanair" reisi.

Atcelto reisu vidū bija "WizzAir" reiss no Londonas lidostas Lūtonā, kam Rīgā bija jāielido vakar plkst.12.35, no Rīgas jāizlido 17.55, bet pēc tam jāielido Rīgā 23.55.

Savukārt "Ryanair" atcelto reisu vidū bija reiss no Londonas Stanstedas lidostas. Reisam bija jāielido Rīgā plkst.21.50, bet no Rīgas bija jāizlido plkst.22.15.

Saskaņā ar lidostas "Rīga" informāciju šodien neviens reiss no un uz Londonu nav ticis atcelts.