foto: EPA
Cilvēki evakuējās, bet dzīvnieki palika nomirt. Kā labie ļaudis pēc vulkāna izvirduma Bali steidz glābt dzīvās radības
Pasaulē
2017. gada 5. decembris, 10:31

Cilvēki evakuējās, bet dzīvnieki palika nomirt. Kā labie ļaudis pēc vulkāna izvirduma Bali steidz glābt dzīvās radības

Kasjauns.lv

Tūristu iecienītajā Bali salā, kas atrodas Indonēzijā, Agunga vulkāna izvirdums mierīgajā un laiskajā ikdienā ieviesa ļoti nopietnas korekcijas, turklāt tūkstošiem vietējo iedzīvotāju nācās pamest savas mājas, lai muktu tālāk prom no neprognozējamā krātera. Taču dzīvnieki palika. 

Kā redzams video no notikuma vietas, nelaimē pamesti gan suņi un kaķi, gan vistas un pat govis. 

Lai glābtu palikušos mājlopus un četrkājainos draugus, no kuriem daudzi ir klaidonīši, kopā sanāca apkārtnes aktīvisti, kuri devās uz vulkāna skartajiem punktiem, lai pabarotu un aizvestu no turienes dzīvniekus.

Vulkāns populārajā Bali kūrortā sarūpē fantastiskus skatus

Vulkāns populārajā Bali kūrortā sarūpē fantastiskus skatus

gallery icon

Bali dzīvnieku patversmes pārstāve medijiem stāsta: "Es domāju, kā es justos viņu vietā, būdama pamesta, nezinot, kā rīkoties, kur ēst. Man ir žēl viņu. Ja jūs vaicājat man, kāpēc esmu noskumusi, tad es gribētu vaicāt Dievam, kāpēc viņš ļauj tiem ciest, ja reiz viņi pat nesaprot, kas notiek."

Aktīvisti, vaicāti, vai nav bail doties tik tuvu vulkānam, kurš nu atmodies pēc vairāku desmitgažu snauduļošanas, saka - jebkas šajā dzīvē ir riskanti. "Mēs pilnībā apzināmies riskus, taču vēlamies palīdzēt," viņi paskaidro. 

Dzīvnieku glābēji norāda, ka viņiem ir vieta, kur novietot evakuētos dzīvniekus, tomēr viņi arī sagaida palīdzību no oficiālajām amatpersonām. 

Iespaidīgi kadri: aktivizējas Bali salas lielākais vulkāns

Indonēzijas varasiestādes izsludinājušas augstākā līmeņa brīdinājumu saistībā ar Bali salas vulkāna izvirduma draudiem. Tiek lēsts, ka evakuācija vajadzīga pat 100 ...

gallery icon

Tikmēr jaunākā informācija liecina, ka, lai arī saglabājies augstākais trauksmes līmenis, Bali sala tūristiem šobrīd ir droša. 

Aizvien ir spēkā astoņu kilometru drošības zona ap vulkāna krāteri, kur mīt 55 tūkstoši cilvēku, taču citviet tūristiem par savu dzīvību nebūtu jābaiļojas. 

Arī lidosta atsākusi darbus teju iepriekšējā režīmā. 

Jānorāda, ka pēdējo reizi Agunga vulkāns izvirda 1963. gadā, kad dzīvību zaudēja vairāk nekā 1000 cilvēku.

Eksotiskā Bali sala vulkāna izvirduma gaidās

gallery icon