foto: AP
Bali salā vulkāna izvirduma trauksme; tūristu pilnā lidosta slēgta
Aguna vulkāns "ir aktīvs" jau nedēļu, un ekspertiem bažas par tuvojošos lielu izvirdumu.
2017. gada 27. novembris, 08:12

Bali salā vulkāna izvirduma trauksme; tūristu pilnā lidosta slēgta

Kasjauns.lv

Indonēzijas varasiestādes izsludinājušas augstākā līmeņa brīdinājumu saistībā ar Bali salas vulkāna izvirduma draudiem. Tiek lēsts, ka evakuācija vajadzīga pat 100 000 vulkāna apkārtnes iedzīvotāju. Slēgta arī salas lielākā lidosta.

foto: AP
Tūkstošiem reisu no/uz Bali salu ir atcelti.

Bali sala ir tūristu iecienīta, un Aguna vulkāna izviršanas draudu dēļ atcelti tūkstošiem avioreisu, vēsta ārvalstu mediji.

Vulkāns aktivizējās jau pagājušajā nedēļā, kad tas sāka izmest pelnu mākoņus. Nedēļas nogalē sāka plūst lava. Pastāv liela izvirduma draudi, vēstīts Džakartas medijos.

Slēgta ne tikai Bali lielākā lidosta, bet arī netālu esošā Lombokas lidosta.

Indonēzijas dabas katastrofu aģentūra vēstī, ka pēdējā laikā Aguna vulkānā fiksētas nelieli eksplozīvi izvirdumi, kas var liecināt par gaidāmu lielu izvirdumu. 

Iespaidīgi kadri: aktivizējas Bali salas lielākais vulkāns

Indonēzijas varasiestādes izsludinājušas augstākā līmeņa brīdinājumu saistībā ar Bali salas vulkāna izvirduma draudiem. Tiek lēsts, ka evakuācija vajadzīga pat 100 ...

gallery icon

Līdz 100 000 cilvēku, kas dzīvo netālu no Aguna, jāevakuējas no saviem ciematiem, pavēstīja Nacionālā Katastrofu vadības pārvalde.

22 ciematos, kas atrodas varasiestāžu noteiktajā desmit kilometru slēgtajā zonā, dzīvo 90 000 līdz 100 000 cilvēku, sacīja pārvaldes pārstāvis sakariem ar presi Sutopo Nugroho.

Pēdējo reizi trauksme līdz augstākajam līmenim tika paaugstināta 22.septembrī, liekot 130 000 cilvēku pamest savas mājas.

foto: AP
Aguna vulkāns "ir aktīvs" jau nedēļu, un ekspertiem bažas par tuvojošos lielu izvirdumu.

Apmēram 25 000 cilvēku kopš tā brīža nav varējuši atgriezties mājās. Septembrī Aguns parādīja pirmās aktivitātes pazīmes pēdējā pusgadsimta laikā.

Aguna vulkāns pēdējo reizi izvirda 1963.gadā, laupot dzīvību vairāk nekā 1000 cilvēkiem.

Indonēzijā, kas atrodas tā sauktajā Klusā okeāna uguns lokā, ir vairāk nekā 120 aktīvu vulkānu.