foto: Ekrānuzņēmums
Aculiecinieks par Maltas žurnālistes slepkavību: "Liesmojošais auto paripoja man garām"
Maltas iedzīvotājs Frans Sants bija žurnālistes kaimiņš, un viņš redzēja liesmojošo automašīnu.
Pasaulē
2017. gada 17. oktobris, 16:11

Aculiecinieks par Maltas žurnālistes slepkavību: "Liesmojošais auto paripoja man garām"

Kasjauns.lv

Otrdien, 17. oktobrī aculiecinieks aprakstīja mirkļus, kad ieraudzīja kā uzliesmo maltiešu žurnālistes Dafnes Karuanas Galisijas automašīna. Vīrietis stāsta, ka tas noticis tik ātri, tāpēc nav spējis nekādi palīdzēt.

Maltā savā automašīnā uzspridzināta slavena žurnāliste, kura cīnījās pret korupciju

gallery icon

Vietējais Maltas iedzīvotājs Frans Sants bija aculiecinieks brīdim, kad uzsprāga neatkarīgās žurnālistes Dafnes Karuanas Galisijas vadītais auto.

"Vakar ap pulksten 15:00 (14:00 pēc LV laika) braucu kalnā, un tāpēc, ka dzīvoju tuvu Karuanas Galisijas kundzei, es bieži braucu pa šo ceļu. Kalnā ieraudzīju viņas automašīnu, kas devās pretējā virzienā. Pēc dažām sekundēm es automašīnā ieraudzīju mazu sprādzienu un kritu panikā," notikumu gaitu atceras Frans.

"Pēc 3-4 sekundēm nogranda vēl viens spēcīgāks sprādziens. Auto turpināja ripot lejup no kalna un viss salons bija liesmās," turpina Frans.

Cilvēki Maltā sēro par nogalināto žurnālisti Dafni Karuanu Galisiju

gallery icon

"Tā patriecās man garām 3 metru attālumā. Es mēģināju palīdzēt, bet liesmas bija pārāk lielas. Tad automašīna ieripoja laukā un notika vēl viens mazs sprādziens, kas varēja nākt no benzīna tvertnes. Izsaucu policiju, bet nekādi nevarēju palīdzēt," ar nožēlu paziņoja žurnālistes kaimiņš.

foto: Ekrānuzņēmums
Maltas iedzīvotājs Frans Sants bija žurnālistes kaimiņš, un viņš redzēja liesmojošo automašīnu.

Populārā pretkorupcijas žurnālistes Dafnes Karuanas Galisijas nāve ir sacēlusi pamatīgu vētru mierīgajā un mazajā Vidusjūras valstī.

Sagaidāms, ka ieradīsies arī FIB izmeklētāji, kuri palīdzēs ar izmeklēšanu.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Pirmdien,16. oktobrī tika nogalināta Maltas pazīstamākā žurnāliste Dafne Karuana Galisija. Policija paziņoja, ka viņas auto eksplodēja spēcīgs spridzeklis. Žurnāliste bija izgājusi no mājas, lai brauktu uz Mostu, kad uzsprāga viņas iznomātā "Peugeot" markas automašīna. Pēc sprādziena automašīna iebrauca tuvumā esošajā laukā, bet pati žurnāliste gāja bojā notikuma vietā.

Maltas premjers Džozefs Muskats, kurš šogad saskārās ar apsūdzībām korupcijā, notikušo nosauca par barbarisku uzbrukumu preses brīvībai.

53 gadus vecajai Galisijai piederēja populārs blogs, kurā viņa rakstīja par korupciju un bieži vien nežēloja vietējos politiķus.

Karuna Galisija bija Maltā pretrunīgi vērtēta žurnāliste, kura nebaidījās cīnīties pret korupciju, atmaskojot politiķu ofšoru kompānijas un citas pretlikumīgās darbības.

Žurnāliste bija atklājusi, ka mazā Maltā bāzētā bankā bijuši dokumenti, kuros atklājās Muskata sievas saistība ar kādu kompāniju Panamā. Starp uzņēmumu un bankas kontiem Azerbaidžānā tikušas pārskaitītas lielas naudas summas. Gan Muskats, gan viņa sieva apsūdzības noliedza.