foto: Reuters/Scanpix/LETA
Netālu no Kopenhāgenas jūrā atrasta žurnālistes Kimas Vallas galva
Nogalinātā zviedru žurnāliste Kima Valla.
Pasaulē
2017. gada 7. oktobris, 13:44

Netālu no Kopenhāgenas jūrā atrasta žurnālistes Kimas Vallas galva

Kasjauns.lv

Dāņu policija paziņojusi, ka divus mēnešus pēc pazušanas atrasta zviedru žurnālistes Kimas Vallas galva. Sievietes galva atrasta maisā, kurā bija arī divas kājas, paziņoja Kopenhāgenas policijas inspektors Jens Mollers. Vēl vienā maisā atrastas sievietei piederējušās drēbes, vēsta britu raidkorporācija BBC.

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

gallery icon

Žurnālistes ķermenis tika atrasts jūrā 11 dienas pēc tam, kad viņa 10.augustā uzkāpa uz dāņu uzņēmēja Pītera Madsena pašdarinātās zemūdens klāja.

46 gadus vecais vīrietis noliedz vainu sievietes slepkavībā.

Mollers stāsta, ka ķermeņa daļas atrastas pēc vairākkārtējām ūdenslīdēju niršanām Kopenhāgenas ūdeņos. Tās bijušas nogremdētas maisos kopā ar metāla gabaliem.

foto: AFP/Scanpix/LETA
Kopenhāgenas policijas inspektors Jens Mollers.

"Vakar vakarā mūsu kriminālistikas zobārsts apstiprināja, ka tā ir Kimas Vallas galva," paziņoja policijas inspektors.

Viņš piebilda, ka sievietes galvaskausā nav atrastas lūzumu pēdas.

Maisi atrasti tikai vienu kilometru tālāk no vietas, kur 21. augustā atrada žurnālistes rumpi. Izmeklēšanā atklāja nažu dūrienu pēdas viņas dzimumorgānos un krūškurvī, kuras, domājams, iegūtas viņas nāves brīdī vai īsi pēc tam.

Precīzs sievietes nāves cēlonis vēl nav noskaidrots.

Par ko ir stāsts?

Augustā ūdenī netālu no Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas tika atrasts sievietes ķermenis, precīzāk, sievietes rumpis bez galvas, kājām un rokām.

Pēcāk Kopenhāgenas policija paziņoja, ka jūrā atrastais ķermenis identificēts, un tā ir pazudusī 30 gadus vecā žurnāliste Kima Valla

Mirušās Kimas Vallas piemiņas pasākums

Žurnālistes Kimas Vallas piemiņas pasākums un vienlaikus arī fonda dibināšanas sarīkojums.

gallery icon

Žurnāliste pazuda pēc tam, kad iekāpa pasaulē lielākajā pašdarinātajā zemūdenē “Nautilus”, kopā ar tās izgudrotāju un īpašnieku, zviedru miljonāru Pīteru Madsenu. 40 tonnas smagā un 18 metru garā zemūdene nogrima pusstundu vēlāk.

Zemūdenes īpašnieks arestēts uz aizdomu pamata par sievietes slepkavību. Pēcāk Madsens tiesā atzinis, ka “apglabājis” žurnālisti jūrā, pēc tam, kad sieviete mirusi uz klāja incidenta laikā.

Kas ir dāņu uzņēmējs Pīters Madsens?

Dāņu uzņēmējs Pīters Madsens ir pasaulē lielākās pašdarinātās zemūdenes “Nautilus” projektētājs. Madsens dzimis 1971. gadā un ir Kopenhāgenas uzņēmējs. "RML Spacelab" ģenerāldirektors un īpašnieks.

Zemūdenes īpašuma tiesības Madsena kungs dalījis ar brīvprātīgo grupu, kas palīdzējusi “Nautilus” uzturēt, taču 2015. gadā pēc pamatīgām domstarpībām visas īpašuma tiesības uz zemūdeni nodotas Madsena rokās.

Lielākā pašdarinātā zemūdene “Nautilus”

Dāņu miljonārs un izgudrotājs Pīters Madsens un viņa zemūdene “Nautilus”.

gallery icon

“Jūs domājat, ka “Nautilus” uzlikts lāsts? Šis lāsts esmu es!” - Madsens paziņojis valdes locekļiem. Madsens uzsvēris, ka uz zemūdenes nebūs miers tik ilgi, kamēr vien viņš pats būs dzīvs.

Pašlaik Pīters Madsens ir apsūdzēts par zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavību pēc tam, kad viņš tiesā atzina, ka žurnāliste nomirusi uz viņa zemūdens klāja incidenta rezultātā.