foto: REUTERS
Karalienes Elizabetes dzīvesbiedrs Filips publiskus pasākumus vairs neapmeklēs
Lielbritānijas princis Filips beigs aktīvu dalību publiskos pasākumos.
2017. gada 31. jūlijs, 15:01

Karalienes Elizabetes dzīvesbiedrs Filips publiskus pasākumus vairs neapmeklēs

Jauns.lv

Lielbritānijas karalienes Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips, kam jūnijā apritēja 96 gadi, šonedēļ beigs aktīvu līdzdalību oficiālos pasākumos, pirmdien paziņoja britu karaļnams, norādot, ka kopumā Filips individuāli piedalījies vairāk nekā 22,2 tūkstošos pasākumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Edinburgas hercogs, kurš Otrā pasaules kara laikā bija jūras spēku virsnieks, trešdien Bekingemas pilī noskatīsies Karalisko jūras spēku parādi.

"Ar to beigsies hercoga individuālā publisko pasākumu programma. Tomēr viņš reizumis varētu nolemt apmeklēt pasākumus kopā ar karalieni," norādīja karaļnamā.

Filips maijā paziņoja, ka šogad pārtrauks dalību publiskos pasākumos.

Elizabete II, kuru Filips apprecēja 1947.gadā, par Lielbritānijas karalieni kļuva 1952.gadā. Kopš dzīvesbiedres kronēšanas Filips ir piedalījies 22 219 individuālos publiskos pasākumos, devies 637 individuālās ārvalstu vizītēs un uzstājies ar 5496 runām.

Ņemot vērā cienījamo vecumu, Edinburgas hercoga veselības stāvoklis joprojām ir labs, lai gan jūnijā viņš divas dienas pavadīja slimnīcā. Hospitalizācijas iemesls gan nav publiski zināms.

Princis Filips un 91 gadu vecā karaliene pēdējo gadu laikā ir samazinājuši karalisko pienākumu slodzi, arvien vairāk pienākumu uzticot savam vecākajam dēlam un troņmantniekam princim Čārlzam, mazdēlam princim Viljamam un citiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon
41

Kembridžas hercogs Viljams pagājušajā nedēļā beidza darbu kā neatliekamās palīdzības helikoptera pilots, lai kopā ar sievu Ketrīnu pilnībā pievērstos karalisko pienākumu izpildei.

Elizabete II ir visilgāk tronī bijušais britu monarhs, bet princis Filips - visilgāk monarhu pavadījušais partneris.

Elizabete II pēc slimošanas atkal iziet sabiedrībā

Svētdien pirmo reizi trīs nedēļu laikā sabiedrībā parādījās Lielbritānijas karaliene Elizabete II, par kuras veselības stāvokli jau bija satraukušies kā ...

gallery icon
20

Jubilāres karalienes Elizabetes II jaunākās fotogrāfijas

2017. gads. Karalienes Elizabetes II jaunākās fotogrāfijas

gallery icon
39
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās