foto: REUTERS
Venecuēlā nolaupa policijas helikopteru un no tā bombardē tiesas namu
Venecuēlā no nolaupīta policijas helikoptera mestas granātas uz Augstāko tiesu.
2017. gada 28. jūnijs, 08:07

Venecuēlā nolaupa policijas helikopteru un no tā bombardē tiesas namu

Kasjauns.lv / LETA

Venecuēlā ir nolaupīts policijas helikopters un no tā atklāta uguns un nomestas divas granātas uz Augstākās tiesas ēku Karakasā, otrdien paziņoja prezidents Nikolass Maduro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: REUTERS
Attēls no sociālajiem tīkliem.

Maduro nosauca šo incidentu par "teroraktu" un sacīja, ka ir aktivizējis pretgaisa aizsardzības plānu pret šo helikopteru, kurš arī bija lidojis pāri Tieslietu un Iekšlietu ministrijām.

"Es esmu aktivizējis visus bruņotos spēkus, lai aizstāvētu mieru," Maduro sacīja runā no prezidenta pils Mirafloresas.

"Agrāk vai vēlāk mēs sagūstīsim šo helikopteru un tos, kas īstenojuši šo teroraktu pret mūsu institūcijām," paziņoja Maduro.

Viņš arī pieprasīja, lai opozīcija nosodītu šo uzbrukumu.

Prezidents sacīja, ka nomestās granātas nav eksplodējušas un incidentā nav cietušo.

Maduro teica, ka helikopteru nolaupījušais pilots ir saistīts ar bijušo iekšlietu ministru Migelu Rodrigesu Torresu, kurš piedalījies ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) atbalstītā sazvērestībā Maduro gāšanai.

"Kā tiek saukta helikoptera nolaupīšana no Venecuēlas valsts institūcijas, no kura pēc tam tiek mestas granātas? Vai tā ir politika? Tas ir terorisms," sacīja Maduro.

Venecuēlas informācijas ministrs Ernesto Viljegass vēlāk paziņoja, ka no helikoptera raidīti 15 šāvieni uz Iekšlietu ministriju, kad tās ēkā notikusi pieņemšana. Pēc tam tas devies uz Augstāko tiesu un nometis četras granātas, sacīja ministrs, piebilstot, ka cietušo nav.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās