foto: REUTERS
Zināms, kas īsti notika "easyJet" reisā, kuru ceļā no Slovēnijas uz Angliju nācās nosēdināt Ķelnē
Lidmašīnas salonā 3 vīrieši runājuši par "terorismu", un citi pasažieri par to nav klusējuši.
2017. gada 11. jūnijs, 19:23

Zināms, kas īsti notika "easyJet" reisā, kuru ceļā no Slovēnijas uz Angliju nācās nosēdināt Ķelnē

Kasjauns.lv / LETA

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānijas "easyJet" lidmašīna, kas no Slovēnijas galvaspilsētas Ļubļanas bija ceļā uz Londonu, sestdien novirzīta uz Ķelnes/Bonnas lidostu Vācijā, reaģējot uz vairāku pasažieru noklausītu sarunu salonā, kurā trīs vīri pārsprieduši "teroristiskus jautājumus", svētdien paziņojusi Ķelnes policija.

Pasažieri par dzirdēto informējuši apkalpi, un pieņemts lēmums lidmašīnu novirzīt. Pēc nolaišanās lidostā 151 pasažieris evakuēts pa avārijas trapu un nogādāts tranzīta zonā, kur viņus nopratinājusi policija, pastāstījis lidostas pārstāvis. Trīs aizdomīgie vīrieši, kas izrādījušies 31, 38 un 48 gadus veci Slovēnijā strādājoši Lielbritānijas pilsoņi, aizturēti un joprojām nav atbrīvoti.

Policija kontrolētā sprādzienā iznīcinājusi vienam Lielbritānijas pilsonim piederošu mugursomu, jo tās iekšpusē "konstatēti vadi".

Kā izteikušies aculiecinieki, viņi šai trijotnei piederošā grāmatā pamanījuši attēlu, kurā redzama snaipera šautene.

Pārbaudot lidmašīnu ar īpaši apmācītiem suņiem, spridzekļi tajā nav atrasti.

Aizturētie ir identificēti. Viņu vārdi varas iestādēm līdz šim nav bijuši zināmi. Policija paziņojusi, ka veic izmeklēšanu "aizdomās par gatavošanos nopietnai vardarbībai".

Saistībā ar šo incidentu Ķelnes/Bonnas lidostā, kas ir sestā lielākā Vācijā, satiksme bija apturēta uz trim stundām, desmit lidmašīnas tika novirzītas uz citām lidostām un aizkavējās divdesmit izlidojošie reisi.

Pārējie lidmašīnas pasažieri pēc viesnīcās pavadītas nakts turpinājuši ceļu un daži no viņiem tviterī raksta, ka sekmīgi sasnieguši Londonu.

Sīkākas ziņas par aizdomīgo sarunu, kuras dēļ lidmašīna novirzīta, netiek sniegtas, bet Vācijas izdevums "Bild" vēsta, ka vīri lietojuši vārdu "bumba" vai "spridzeklis".

Kā norādījusi lidsabiedrība, pilots pieņēmis lēmumu novirzīt lidmašīnu, lai Ķelnē tai varētu veikt papildu pārbaudes. "Pasažieru un apkalpes drošība ir mūsu galvenā prioritāte," tā uzsvērusi.