foto: AP
Dzimtajā pusē Emanuelu Makronu izsvilpj
"Whirlpool" strādnieki bija parūpējušies pat par dūmiem.
2017. gada 26. aprīlis, 21:26

Dzimtajā pusē Emanuelu Makronu izsvilpj

LETA

Centriski noskaņoto kandidātu uz Francijas prezidenta amatu Emanuēlu Makronu, kas priekšvēlēšanu aģitācijas tūres laikā trešdien bija ieradies kādā rūpnīcā viņa dzimtajā Amjēnā, strādnieki izsvilpa.

Makrons savā dzimtajā pusē tiek strādnieku izsvilpts

Tikai nedaudzi cilvēki vēlējās selfiju ar Francijas prezidenta amata kandidātu Emanuelu Makronu. Piemēram, "Whirlpool" strādnieki viņu izsvilpa.

gallery icon
14

Viņa konkurente Marina Lepēna apsteidza Makronu un sadzīves tehnikas ražotāja "Whirlpool" Amjēnas filiālē paspēja paviesoties dažas stundas agrāk un aprunāties ar strādniekiem.

Kad beidzot ieradās Makrons, daļa sagaidītāju sāka svilpt un skandēt: "Marina prezidente".

Šai rūpnīcai draud slēgšana, jo ASV transnacionālā korporācija iecerējusi ražošanu pārcelt uz Poliju.

Lai gan trešdien publiskotie kārtējie aptaujas rezultāti sola, ka Makrons otrajā vēlēšanu kārtā Lepēnu apsteigs ar 21 procentpunktu lielu pārsvaru, trešdienas incidents liecina, ka galēji labējā kandidāte ir daudz rūdītāka kampaņas organizēšanā.

Sākotnēji Makrons bija paredzējis tikties vienīgi ar "Whirlpool" rūpnīcas strādnieku arodbiedrības pārstāvjiem un pašu rūpnīcu nemaz neapmeklēt. Taču, kamēr vēlēšanu favorīts tikās ar funkcionāriem, pie ražotnes bez pieteikuma ieradās Lepēna, kas iesaistījās aktīvā sarunā ar strādniekiem.

"Visi zina, kurā pusē ir Emanules Makrons. Viņš ir korporāciju pusē," paziņoja faktiskā Nacionālās frontes līdere, kas gan pēc iekļūšanas vēlēšanu otrajā kārtā paziņojusi par atkāpšanos no partijas vadītājas amata. "Es esmu strādnieku pusē, šeit autostāvvietā, nevis restorānā Amjēnā."

Kad parādījās ziņas par Lepēnas gājienu, arī Makrons paziņoja, ka dosies uz rūpnīcu.

Viņš saniknotajiem strādniekiem centās iestāstīt, ka vienīgais iemesls, kāpēc Lepēna tos apmeklējusi, esot "tas, ka es esmu šeit".

Vēlāk tviterī Makrons norādīja, ka, kamēr Lepēna desmit minūtes pozēja kameru priekšā ar saviem atbalstītājiem autostāvvietā, viņš pusotru stundu runājis ar arodbiedrību pārstāvjiem bez mediju klātbūtnes.

Kā ziņots, svētdien notikušajā Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā Makrons saņēma 24,01% balsu, bet par Lepēnu nobalsoja 21,3% francūžu.

Taču tagad Makrons izpelnījies kritiku par pārāk lielu pašpārliecinātību.

Kā liecina aptauja, kuru veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "Harris Interactive", 52% vēlētāju uzskata, ka viņš ļoti pavirši iesācis kampaņu pirms vēlēšanu otrās kārtas, kas gaidāma 7.maijā.

Sociālistu partijas pirmais sekretārs Žans Kristofs Kambadelis norādījis, ka Makrons ir pārāk pašpārliecināts un ka viņš nepamatoti iedomājies, ka viss jau ir beidzies.

Ar līdzīgu brīdinājumu otrdien nāca klajā ar pašreizējais prezidents Fransuā Olands.