foto: Reuters/Scanpix/LETA
Parīzē Elizejas laukos terora aktā nogalina policistu; uzbrucējs bija drošības iestāžu redzeslokā
Nu jau kārtējā drošības trauksme Parīzē, šoreiz pie Elizejas laukiem.
Pasaulē
2017. gada 20. aprīlis, 22:48

Parīzē Elizejas laukos terora aktā nogalina policistu; uzbrucējs bija drošības iestāžu redzeslokā

Kasjauns.lv/LETA

(Ziņa papildināta 01:05) Kāds vīrietis ceturtdienas vakarā atklāja uguni uz policistiem Parīzē Elizejas laukos, nogalinot vienu policistus un nopietni ievainojot vēl divus līdz uzbrucēju nošāva policija, paziņoja Francijas Iekšlietu ministrija.

Vērienīga policijas operācija Parīzē

Apšaudē, kas ceturtdien notikusi Parīzē Elizejas laukos, ir gājis bojā viens policists un ievainots vēl viens, bet šāvējs ir nogalināts, ...

gallery icon
31

Sākotnēji bija ziņots, ka apšaudē ievainoti divi policisti.

Policija savā tvitera kontā vēstīja, ka Elizejas lauku apkārtnē notiek policijas operācija, un aicināja cilvēkus sekot varasiestāžu instrukcijām un izvairīties no šīs apkaimes.

Uzbrucējs novietoja savu automobili iepretim policijas automašīnai, atklāja uguni un mēģināja kājām aizbēgt no notikuma vietas, turpinot šaušanu, telekanālam BFM-TV paziņoja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Pjērs Anrī Brandē.

Kāda aculieciniece pastāstīja Francijas telekanālam BFM, ka dzirdējusi šaušanu un redzējusi vīrieša līķi uz zemes, un policija ātri evakuējusi cilvēkus no šī rajona.

Kā ziņo dažādi mediji, esot atrasts arī kāds aizdomīgs priekšmets. Sapieru vienība apskatījusi šāvēja automobili.

BFM-TV ziņoja, ka uzbrucējs bijis Francijas specdienestiem zināms ekstrēmists un ka viņa dzīvesvietā uz austrumiem no Parīzes tiek veikta kratīšana. Ziņu avots policijā sacīja, ka šāvējs bijis zināms terorismā aizdomās turētais.

Pēc neoficiālas informācijas, apšaude ar policijas darbiniekiem sākās brīdī, kad viņi apstājās pie luksofora, kurā iedegās sarkanā gaisma. Sākotnēji policija pieļāva varbūtību, ka šavējam, kurš bija bruņojies ar "Kalashnikov" automātu esot bijis vismaz viens līdzzinātājs, tomēr vēlāk šī informācija tika noliegta.

Pēc policijas sniegtās informācijas šāvējs esot bijis Jusufs el Osri jeb Abu Jusufs el Beljiki, kurš pirms dažām dienām ieradās no Beļģijas.

Tūristu iecienīto Elizejas lauku ielu bloķēja bruņoti policisti, un metro stacijas šajā rajonā tika slēgtas. Notikuma vietā ieradās vairāki desmiti ārkārtas dienestu automašīnu.

Policija paziņoja, ka apšaudes apstākļi "nav noskaidroti", bet pretterorisma prokurori sacīja, ka viņi izmeklē šo uzbrukumu.

ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka šī apšaude Parīzē "izskatās pēc vēl viena terorakta", un izteica līdzjūtību Francijas tautai ASV vārdā.

Francijas prezidents Fransuā Olands paziņoja, ka notikusī apšaude ir "teroristiska pēc dabas".

Divi no Francijas prezidenta vēlēšanu kandidātiem – konservatīvais Fransuā Fijons un galēji labējā Marina Lepēna – pēc Parīzē notikušās apšaudes atcēla savus vēlēšanu kampaņas pasākumus, paziņoja viņu palīgi.

Francijas prezidenta vēlēšanu pirmā kārta notiks svētdien.

Atbildību par Parīzē notikušo apšaudi ir uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts", paziņoja šī grupējuma mediju atzars "Amaq".

Situācija Parīzē