foto: REUTERS
Venecuēlā prezidentu apmētā ar olām un akmeņiem
Pret prezidentu Maduro turpinās protesti.
2017. gada 13. aprīlis, 09:54

Venecuēlā prezidentu apmētā ar olām un akmeņiem

LETA

Venecuēlā turpinās protesti pret prezidentu Nikolasu Maduro, kura konvojs trešdien militārās parādes laikā apmētās ar akmeņiem un olām.

Militārā parāde notika Sanfeliksā, Bolivaras reģionā, lai atzīmētu Maduro atgriešanos no vizītes Kubā. Parāde tika pārraidīta tiešraidē televīzijā.

Policija pēc notikušā starpgadījuma aizturēja piecus cilvēkus, ziņoja mediji.

Opozīcijas politiķi, kuri vēlas panākt Maduro atcelšanu no prezidenta amata, izmantoja šo gadījumu, lai izsmietu Maduro sociālajos tīklos.

"Nikolas, Sanfeliksas iedzīvotāji mīl tevi un vēlas tevi pabarot, tādēļ tās olas, tomāti, dārzeņi, banānu mizas un citas lietas," tviterī norādīja viens no opozīcijas politiķiem.

Centriski labējā opozīcija vēlas panākt Maduro atstādināšanu no prezidenta amata, vainojot viņu smagajā ekonomiskajā krīzē, kurā valsts nonākusi. Maduro savukārt paziņojis, ka ekonomiskā krīze esot kapitālistu sazvērestība.

Pēdējo protestu vilni marta beigās izprovocēja Augstākās tiesas lēmums uzurpēt likumdošanas varu, atņemot to Nacionālajai asamblejai, kurā dominē opozīcija. Pēc šī lēmuma asas kritikas Augstākā tiesa to atcēla.

Protestētāji pieprasa nekavējoties sarīkot jaunas prezidenta vēlēšanas, pilnīgi atjaunot Nacionālās asamblejas pilnvaras, atbrīvot politieslodzītos, un pieņemt starptautisku humāno palīdzību pārtikas un medikamentu trūkuma pārvarēšanai.

Pēdējo protestu laikā dzīvību zaudējuši četri cilvēki un simtiem protestētāju tikuši ievainoti sadursmēs ar policiju un valdībai lojāliem grupējumiem.

Nākamo lielo demonstrāciju opozīcija plāno 19.aprīlī, kad apritēs četri gadi kopš Maduro stāšanās prezidenta amatā.