Publicēts video ar kravas mašīnas uzbrukumu Stokholmā
Pasaulē
2017. gada 10. aprīlis, 11:30

Publicēts video ar kravas mašīnas uzbrukumu Stokholmā

Kasjauns.lv

Kāda Stokholmas veikala novērošanas kamera fiksējusi brīdi, kurā kravas mašīna triecas pa ļaužu pilno gājēju ielu. Cilvēki panikā bēg un glābj savu dzīvību.

Video redzams, kā cilvēki mierīgi pastaigājas un bauda piektdienas iepirkšanos. Pēkšņi iestājas panika un ļaudis sāk bēgt, daži no viņiem patveras apģērbu veikalā. Pēc mirkļa pa gājēju ielu lielā ātrumā garām apģērbu veikala durvīm patriecas kravas mašīna.

Kravas automašīna ietriecās lielveikalā, nogalinot četrus un ievainojot 15 cilvēkus, tostarp divus bērnus.


Zviedrijas Drošības policija "Säpo" atzinusi, ka tas bijis apzināti sarīkots uzbrukums. Aizturēts uzbrucējs - 39 gadus vecs Uzbekistānas pilsonis Rahmats Akilovs.

Terorakts Stokholmas centrā

gallery icon
37

Neviena organizācija atbildību par uzbrukumu līdz šim nav uzņēmusies.

Policija svētdien arī informēja, ka piektdienas uzbrukumā nogalinātie ir divi Zviedrijas, viens Lielbritānijas un viens Beļģijas pilsonis.

Stokholma dienu pēc traģēdijas

Neskatoties uz to, ka pēc vakardienas notikumiem Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā šorīt vēl nav atjaunosies starppilsētu transporta satiksme, situācija pilsētā ir ...

gallery icon
70

Noskaidrots, ka aizturētais uzbrucējs bija izrādījis interesi par islāmistu ekstrēmistu organizācijām, tostarp par grupējumu "Islāma valsts", žurnālistiem sacīja policijas pārstāvis.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, Uzbekistānas pilsonis 2014.gadā iesniedzis lūgumu piešķirt viņam pastāvīgas uzturēšanās atļauju. Taču pagājušā gada jūnijā Zviedrijas Migrācijas pārvalde to nav apmierinājusi un decembrī Uzbekistānas pilsonim paziņojusi, ka viņam četru nedēļu laikā Zviedrija jāatstāj. Tomēr no viņš pazudis no varasiestāžu redzesloka, tāpēc šogad februārī policijai uzdots viņu deportēt un viņš ticis izsludināts meklēšanā.

Stokholmas ielās cilvēki pulcējas saliedēšanas akcijā un piemin terorakta upurus

gallery icon
80