foto: AFP
Amerika gatava turpināt triecienus Sīrijai
ASV nepieciešamības gadījumā ir gatava turpināt triecienus Sīrijai, paziņo vēstniece.
2017. gada 7. aprīlis, 20:50

Amerika gatava turpināt triecienus Sīrijai

LETA

Savienoto Valstu vēstniece ANO Nikija Heilija Drošības padomes ārkārtas sēdē paziņoja, ka raķešu trieciens Sīrijai bijis "samērīgs solis".

Amerikāņu raķetes gaisa triecienos Sīrijai

ASV piektdienas naktī raidīja 59 spārnotās raķetes "Tomahawk" uz gaisa spēku bāzi Sīrijā, atriebojoties par šonedēļ Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču ...

gallery icon
14

"ASV pagājušajā naktī spēra ļoti mērenu soli. Mēs esam gatavi darīt vairāk, taču ceram, ka tas nav nepieciešams," norādīja Heilija.

Kā ziņots, ASV naktī uz piektdienu raidīja 59 spārnotās raķetes "Tomahawk" uz gaisa spēku bāzi Sīrijā, reaģējot uz šonedēļ Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu civiliedzīvotājiem.

ANO Drošības padome sanākusi uz ārkārtas sēdi, lai apspriestu ASV rīcību, ko Krievija nodēvējusi par "starptautisko tiesību kliedzošu pārkāpumu un agresijas aktu" pret Sīriju.

Heilija sacīja, ka ASV triecienā iznīcināts lidlauks, no kura, kā uzskata ASV, tika veikts ķīmisko ieroču uzbrukums nemiernieku kontrolētajai pilsētai Hān Šeihūnai.

Heilija uzsvēra, ka ASV rīcība ir pilnībā attaisnojama.

Tiek uzskatīts, ka ķīmisko ieroču uzbrukumā otrdien Hān Šeihūnā dzīvību zaudējuši 86 cilvēki, tostarp 27 bērni. ASV uzskata, ka uzbrukumu veica Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēki.

"Savienotās Valstis vairs negaidīs, kamēr Asads izmantos ķīmiskos ieročus bez jebkādām sekām. Tās dienas ir beigušās," norādīja Heilija.

Viņa arī sacīja, ka pienācis laiks spiest uz politisku risinājumu Sīrijas konfliktam.

"Tagad mums jāpāriet jaunā fāzē: jātiecas uz politisku risinājumu šim šausmīgajam konfliktam," uzsvēra Heilija.

Savienoto Valstu vēstniece arī paziņoja, ka Maskavai būtu jāpārskata savs lēmums par Asada atbalstīšanu.

"Pasaule gaida no Krievijas valdības atbildīgu rīcību Sīrijā," sacīja Heilija.