Popularitāti iegūst pašaizsardzībai izmantojami lietussargi
Pasaulē
2009. gada 17. septembrī, 06:52

Popularitāti iegūst pašaizsardzībai izmantojami lietussargi

Jauns.lv

Lielbritānijā un citur Eiropā lielu popularitāti ieguvuši nesalaužamie lietussargi, kas pasargā to īpašniekus ne tikai no lietus, bet arī no uzbrucējiem, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".

Popularitāti iegūst pašaizsardzībai izmantojami li...

Kā apgalvo amerikāņu kompānija "Real Self-Defense", kas ražo 125 britu mārciņu (100 latu) vērtos lietussargus, jaunievedums darināts no īpaša tērauda, kas spēj izturēt pieauguša cilvēka svaru, un to itin ērti var izmantot kā pašaizsardzības līdzekli, īpaši tad, ja tā īpašnieks pārvalda kādu no cīņas mākslām. Produkta reklāmas video redzams, kā pusmūža vīrietis pārbauda lietussarga izturību, kāpjot tam virsū, pārcērtot pušu arbūzu un uzbrūkot boksa maisam. Pēc visiem izmēģinājumiem tas turpina funkcionēt un pildīt savus pamatuzdevumus - aizsargāt no lietus.

Kā norādījis Vermontas štatā bāzētā uzņēmuma pārstāvis, viņu ražotais lietussargs ir neaizvietojams aizsardzības rīks, kas ļauj justies drošam uz ielas. "Mūsu nesalaužamajam lietussargam nav nekādu neparastu detaļu, tajā netiek izmantots vairāk metāla nekā parastajos lietussargos, tas nerada nekādas aizdomas, un to var legāli nēsāt visur, kur ieroči nav atļauti. Ikviens, kas pašaizsardzībai prot izmantot nūju, var izmantot šo lietussargu. Vai jūs mākat apieties ar beisbola nūju? Ja jā, tas ir viss, kas jums jāprot."

Lietussargs darbībā:

LETA Daily Telegraph