Sieviešu automobiļu TOP 10
Pasaulē
2009. gada 16. oktobris, 05:23

Sieviešu automobiļu TOP 10

Jauns.lv

Oficiāli tāda sieviešu automašīnu klase nemaz neeksistē. Arī pašas daiļā dzimuma pārstāves ir ļoti dažādas. Kāda uz jautājumu, kādu auto viņa vēlas, atbildēs – „dzeltenu”, bet cita teiks, ka grib desmitās paaudzes auto. Portāls bagnet.org noteicis to auto reitingus, kuri vislabāk iederas tieši „sieviešu auto” kategorijā.

1.

Peugeot 207

ir īstens hīts starp visiem iecienītajiem sieviešu auto. Daiļo dzimumu tas piesaistījis ar salīdzinoši stilīgo ārieni, kvalitāti un pieņemamo cenu.

2.

Honda Jazz

– ekonomiska automašīna (uz 100 km patērē apmēram 5,8 litrus benzīna). Ar esošajiem 83 zirgspēkiem ir pietiekoši, lai mierīgi pabraukātos pa pilsētu.

3.

Nissan Micra

, acīmredzot, ir pats sievišķīgākais auto. Sevi cienošs vīrietis diez vai tādu iegādātos. Mikru pēdējo reizi radīja, orientējoties tikai uz sieviešu prasībām: priekšējo lukturu formas izskatās visai piemīlīgi, savdabīgā virsbūve automobilim liek izskatīties neparasti.

4.

Ford Fiesta

kardināli atšķiras no trešās vietas ieguvēja Nissan Micra. Fiestu iemīļojuši arī vīrieši. Tāpat arī, ja Nissan Micru visbiežāk izvēlas tipiskas blondīnes, tad Ford Fiesta vairāk iecienījušas biznesa kundzes. Auto ir arī vairākas „pieaugušo”  ekstras, piemēram, aizdedzes poga un krāsains, multifunkcionāls displejs.

5. Toyota Yaris – drošs automobilis – 35 balles un visas piecas zvaigznītes EuroNCAP testos.

6.

Citroen С3

– izteikti sievišķīgs auto. Pārdošanā šis auto ir ar 1,3 un 1,4 litru motoriem, 75 un 90 zirgspēku jaudu.

7.

Daewoo Matiz

– mazais korejietis ar vāju dzinēju un visai apšaubāmu drošību arī ir iekļuvis šajā topā. Līdzīgi kā ar Nissan Micra – ja arī gadās pie tā stūres redzēt vīrieti, tad viņš noteikti šo auto ir aizņēmies no sievas.

8. Arī Hyundai Getz iekļuvis šajā topā!

9. Fiat 500 – šis maziņais hečbeks ir vienīgais A tipa modelis, kurš EuroNCAP testos ieguvis maksimālās piecas zvaigznītes. Tā izmēri- 355 cm garš, 163 cm plats un 149 cm augsts.

10.

Volvo S40

ieņem līderpozīcijas 2007. gada sieviešu auto topā. Varbūt tas neizskatās tik sievišķīgi kā iepriekšējie šī topa auto, bet daiļā dzimuma sirdīm Volvo ir ļoti tīkams. Galvenais apzīmētājs, kas tiek saistīts ar šo mašīnu – uzticams. Pats populārākais ir S40, bet sievietes slavē arī citas šī zīmola automašīnas.