Pasaulē
2009. gada 29. novembris, 14:04

Ķīnā ar cūku gripu saslimst divi suņi

Jauns.lv

Ķīnā atklāts otrs gadījums, kad ar cūku gripu inficējušies dzīvnieki, - pirmo reizi to konstatēja cūkām valsts ziemeļaustrumos, bet tagad analīzes izrādījušās pozitīvas diviem suņiem Pekinā, ziņo Ķīnas mediji.

Suņiem atklātais vīruss A(H1N1) ir par 99% identisks tam, kas izplatās cilvēku vidū, raksta valstij piederošā avīze "Beijing Times", citējot Lauksaimniecības ministriju.

Šī ziņa saņemta desmit dienas pēc tam, kad Heilundzjanas provincē šis vīruss tika diagnosticēts četrām cūkām, kuras, pēc speciālistu domām, ar to varēja inficēties no cilvēkiem.

Dzīvnieku inficēšanās ar vīrusu A(H1N1) konstatēta vairākās valstīs, arī ASV, Kanādā un Čīlē.

Mēneša sākumā cūku gripa tika diagnosticēta kādam kaķim ASV Aiovas štatā, un tas bija pirmais zināmais gadījums pasaulē, kad jaunā pandēmija skārusi kaķu dzimtas dzīvnieku populāciju.

Pasaules Veselības organizācija pēc šiem gadījumiem aicina rūpīgāk sekot "A" gripas vīrusa izplatībai lauksaimniecības strādnieku un dzīvnieku vidū.

Atsaucoties uz kādu Pekinas municipālās Lauksaimniecības pārvaldes amatpersonu, laikraksta ziņā teikts, ka suņi acīmredzot inficējušies ar vīrusu no cilvēkiem, ar kuriem tiem bijis ciešs kontakts.

"Šie ar A(H1N1) saslimušie suņi var inficēt citus suņus," teica minētā amatpersona.

Lauksaimniecības ministrija un Pekinas Lauksaimniecības pārvalde pagaidām nebija pieejamas komentāriem.

LETA