Atkāpies politiķis, kurš vārdu un uzvārdu aizguva no bērna kapakmens
Pasaulē
2010. gada 23. septembris, 15:46

Atkāpies politiķis, kurš vārdu un uzvārdu aizguva no bērna kapakmens

Jauns.lv

Jaunzēlandes likumdevējs Deivids Garets, kurš atzinies miruša bērna identitātes zādzībā, vēlējies iegūt viltotu pasi. Garets ceturtdien atkāpies no amata parlamentā, sakot, ka šī situācija tā vairs nevar turpināties.

Gareta atkāpšanās no amata tika ļoti gaidīta pēc tam, kad viņš iepriekšējā nedēļā atklāja, ka 1984.gadā ieguvis pasi, izmantojot metodi, kas detalizēti atainota pēc Frederika Forsaita romāna "The Day of the Jackal" ("Šakāļa diena") uzņemtajā trillerī.

Garets personisko informāciju bija ieguvis no divus gadus veca puisīša kapakmeņa un izmantojis to, lai saņemtu dzimšanas apliecību, kuru viņš pēc tam pievienojis pases noformēšanas iesniegumam kopā ar savu fotogrāfiju, kurā viņš ir redzams maskējies.

Šī lieta satricināja Jaunzēlandi. Laikrakstos parādījās tādi virsraksti kā "Day of the Jackass" ("Muļķa diena").

Garets, kurš iepriekšējā nedēļā aizgāja no sava amata konservatīvajā partijā "ACT", sacīja, ka no amata parlamentā atkāpjas "savas muļķīgās rīcības dēļ, kas notikusi pirms 26 gadiem".

Garets sacīja, ka 2005.gadā ticis apcietināts un pēc tam atbrīvots nenotiesājot, jo tiesā atzinies, ka pasi ieguvis, balstoties uz tīši sagrozītu informāciju.

Garets triku ar pasi parlamentam atklājis iepriekšējā nedēļā pēc tam, kad sapratis, ka plašsaziņas līdzekļi pēta viņa pagātni. Parlamenta loceklis sacīja, ka tajā laikā tas šķitis kā "nevainīgs joks" un bijis interesanti uzzināt, vai kaut kas tāds varētu izdoties.

Kasjauns.lv/LETA/Foto:Bulls Press