Pasaulē
2011. gada 19. oktobris, 01:37

Sandjego atzīta par veiksmīgāko pilsētu ASV

Jauns.lv

Pateicoties biežajiem laimestiem azartspēlēs un retiem nāves gadījumiem no krītošiem priekšmetiem, Sandjego atzīta par veiksmīgāko pilsētu visā ASV.

Simts pilsētu veiksmes reitingu izveidojis žurnāls "Men's Health", analizējot informāciju par pilsētām, kurās ir vislielākais loteriju un totalizatoru uzvarētāju skaits, zemākais zibens spērienu skaits, mazākais krītošu objektu izraisītu nāvju skaits, mazākais loterijās vai zirgu skriešanās sacensībās uzkrātais parāds, kā arī lielākais uzvaru skaits golfā ar vienu sitienu.

"Sandjego daudzie lielie laimesti azartspēlēs, zemais zibens spērienu skaits un zemais ar zibens spērienu saistīto ievainojumu un nāvju skaits palīdzējuši izvirzīt to virsotnē," norādīja žurnāla galvenais redaktors Davids Zinčenko.

ASV azartspēļu galvaspilsēta Lasvegasa un šī titula bijusī īpašniece Nevadas pilsēta Rīno iekļuvušas topa desmitniekā. "Jums jāatceras, ka nebūtu Lasvegasas, ja visiem spēlētājiem vienmēr veiktos," piebilda redaktors.

Par visneveiksmīgāko pilsētu atzīta Čarlstona Rietumvirdžīnijas štatā - pilsētā ir lielākais krītošu priekšmetu izraisītu nāvju skaits - četras reizes lielāks nekā Sandjego, un nav lielu laimestu loterijās vai totalizatoros. 92.vietā ar vērtējumu "F" nonākusi arī tūristu iecienītā Floridas štata pilsēta Maiami.

ASV veiksmīgāko pilsētu pirmais desmitnieks:

1. Sandjego, Kalifornijas štats;

2. Baltimora, Merilenda;

3. Fīniksa, Arizona;

4. Vilmingtona, Delavēra;

5. Ričmonda, Virdžīnija;

6. Sanfrancisko, Kalifornija;

7. Lasvegasa, Nevada;

8. Filadelfija, Pensilvānija;

9. Luisvila, Kentuki;

10. Rīno, Nevadas štats.

LETA