Pasaulē
2011. gada 9. novembris, 00:15

Krievijā pirms reisa pieķer marihuānu sapīpējušos lidmašīnas apkalpes locekļus

Jauns.lv

Krievijas aviokompānijas "Jakutija" pasažieru lidmašīnas kapteinis un stjuarte pieķerti, kad pēc marihuānas lietošanas gatavojušies doties reisā no Tālo Austrumu Magadanas pilsētas uz Maskavu, otrdien paziņoja Krievijas gaisa satiksmes federālās aģentūras "Rosaviacija" Ziemeļaustrumu starpreģionālās teritoriālās pārvaldes vadītājs Aleksandrs Bugakovs.

"Incidents Magadanas lidostā notika 21.oktobrī. Toreiz medicīniskās pārbaudes laikā mediķiem aizdomas radīja lidmašīnas kapteiņa, otrā pilota un stjuartes stāvokli - paātrināts pulss, augsts asinsspiediens. Apkalpe pilnā sastāvā tika atsaukta no lidmašīnas vadīšanas," klāstīja Bugakovs.

Otrdien saņemtie ķīmiski toksikoloģisko analīžu rezultāti liecina, ka lidmašīnas kapteinis un stjuarte bija lietojuši marihuānu. Otrā pilota analīzēs marihuānas lietošanas pēdas netika atklātas.

Bugakovs skaidroja, ka 21.oktobrī lidmašīnā atradās 192 pasažieri. Reisam tika norīkota rezerves apkalpes vienība, bet tai vienībai, kurā bija arī marihuānu sapīpējušies cilvēki, 12 stundu tika aizliegts apkalpot reisus.

Izmeklēšanu turpina Magadanas apgabala transporta prokuratūra.

Lidsabiedrība "Jakutija" notikušo nekomentēja.

14.oktobrī Jakutijas republikas narkotiku policijas darbinieki aizturēja kādas vietējās lidsabiedrības pilotu, kuram konfiscēja lielu partiju sintētiskās marihuānas "Spice". Pilots atklāja, ka šo narkotisko vielu lieto katru dienu un izplata to draugu un paziņu vidū.

Izmeklēšanas interesēs netiek atklāts lidsabiedrības, kurā strādāja aizturētais pilots, nosaukums.

BNS

Tēmas