Pasaulē
2011. gada 13. decembris, 21:22

Stīva Džobsa biogrāfija internetveikalā "Amazon" kļuvusi par gada lielāko bestselleru

Jauns.lv

Stīva Džobsa autorizētā biogrāfija "iSteve: The Book of Jobs" kļuvusi par amerikāņu interneta veikala "Amazon" 2011.gada lielāko bestselleru, neraugoties uz to, ka grāmata par mūžībā aizgājušo ASV informācijas tehnoloģiju giganta "Apple" vadītāju iznāca tikai oktobra beigās.

Grāmatas autors ir Volters Aizeksons, kas strādājis pie tās kopš 2009.gada, intervējot Džobsu, viņa ģimenes locekļus, kolēģus un konkurentus.

Sākotnēji bija plānots, ka grāmata iznāks tikai nākamā gada martā, taču pēc Džobsa nāves šā gada 6.oktobrī, biogrāfijas izdošana tika pasteidzināta, un grāmata - gan drukātajā, gan elektroniskajā formātā - parādījās tirdzniecībā 24.oktobrī.

"Lai arī tā tika izdota oktobrī, pārdošanas rezultāti ir bijuši fenomenāli abos formātos," atzina "Amazon" vecākais grāmatu redaktors Kriss Šlueps.

Kā vēstīts iepriekš, Džobss nomira 56 gadu vecumā. Par viņa nāves cēloni kļuva vēzis. Augustā veselības problēmu dēļ viņš atkāpās no uzņēmuma vadīšanas, taču saglabāja "Apple" valdes priekšsēdētāja amatu.

1976.gadā Džobss 21 gada vecumā nodibināja uzņēmumu "Apple Computer" kopā ar savu tolaik 26 gadus veco draugu Stīvu Vozniaku. Kopš tā laika kompānija kļuvusi par vienu no vērtīgākajām pasaulē. Pirmie "Apple" produkti bija "Apple" datori, kam sekoja "Macintosh" datori, kas 1980.gados ieguva lielu popularitāti.

1985.gadā pēc iekšējām nesaskaņām uzņēmumā Džobss pameta "Apple" un nodibināja uzņēmumu "NeXT", kas specializējās darbstaciju izstrādē uzņēmumiem. 1986.gadā viņš nodibināja animācijas filmu studiju "Pixar".

Džobsa prombūtnes laikā "Apple" piedzīvoja lejupslīdi attīstībā, taču 1996.gadā tika panākts izlīgums, un "Apple" par 429 miljoniem dolāru iegādājās "NexT", savukārt Džobss atgriezās uzņēmuma vadībā.

Viņš radījis tādus visā pasaulē populārus produktus kā mūzikas atskaņotājus "iPod", viedtelefonus "iPhone" un planšetdatorus "iPad".


LETA