Policija noņem pretī Kremlim uzstādītu transparentu ar uzrakstu "Putin, ej prom"
Pasaulē
2012. gada 1. februārī, 16:13

Policija noņem pretī Kremlim uzstādītu transparentu ar uzrakstu "Putin, ej prom"

Jauns.lv

Maskavas policija noņēmusi opozīcijas aktīvistu kustības "Solidaritāte" iepretim Kremlim novietoto transparentu ar uzrakstu "Putin, ej prom".

Policija noņem pretī Kremlim uzstādītu transparent...

Uzraksts uz transparenta: „Putin, ej prom”.

Krievijas Iekšlietu ministrijas Galvenā pārvalde informēja, ka Sofijas krastmalā nostiprinātais auduma plakāts ir noņemts un par tā uzstādīšanas faktu tiek veikta pārbaude.

Iepriekš viens no "Solidaritātes" līderiem Iļja Jašins paziņoja aģentūrai "Interfax", ka organizācijas aktīvisti iepretim Kremlim novietojuši 145 kvadrātmetrus lielu transparentu. Aktīvisti ar šādu rīcību mēģināja atgādināt maskaviešiem par sestdien gaidāmo mītiņu.

"Uzskatām, ka galvenā ir prasība Putina attālināšanai no varas," Jašins izskaidroja 4.februāra mītiņa mērķi.

Jašins norādīja, ka transparenta uzstādīšana ilga vien dažas minūtes un tās laikā neviens netika aizturēts.

Jau vēstīts, ka Krievijas opozīcija ir saņēmusi Maskavas mērijas atļauju 4.februārī rīkot gājienu ar dalībnieku skaitu līdz 50 tūkstošiem no Francijas vēstniecības līdz Bolotnajas laukumam.

Krievijas opozīcija vēlas 4.februārī  rīkot protesta akcijas Maskavā un citās pilsētās, protestējot pret metodēm, ar kādām tika panākta premjerministra Vladimira  Putina partijas "Vienotā Krievija" uzvara decembrī notikušajās Valsts domes vēlēšanās.

Tūkstošiem sociālās saziņas vietnes "Facebook" un citu vietņu lietotāju jau darījuši zināmu par gatavību apmeklēt protesta   akciju  Maskavā.

Šīs protesta akcijas notiks mēnesi pirms 4.martā paredzētajām Krievijas   prezidenta   vēlēšanām.

4.decembra Valsts domes vēlēšanās  valdošā partija "Vienotā Krievija" uzvarēja ar 49,3% balsu un ieguva 238 no 450 deputātu vietām, tomēr parlamenta apakšpalātā, salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu, partija zaudēja 77 vietas. Opozīcija norāda, ka arī šis rezultāts ir panākts ar krāpšanos un reālais atbalsts premjerministram Vladimiram  Putinam un viņa partijai ir krietni vien mazāks.

Pret vēlēšanu rezultātiem visā Krievijā   protestējuši  tūkstošiem cilvēku. Plašākās protesta   akcijas  notika 10. un 24.decembrī.

Decembra vidū notikušajā televīzijas tiešraidē, kur jau tradicionāli Putins reizi gadā atbild uz žurnālistu un iedzīvotāju jautājumiem, Krievijas premjers pauda pārliecību, ka   vēlēšanu  rezultāti atspoguļo tautas gribu, tādēļ negrasās piekāpties protestētājiem un   vēlēšanu  rezultātus anulēt.

4.martā Krievijā notiks prezidenta   vēlēšanas, pēc kurām  Putins ir iecerējis atgriezties prezidenta krēslā.  Putins ir paziņojis, ka pašreizējais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs kļūs par premjerministru.

Kasjauns.lv/BNS/Foto: AFP/LETA