Baltijas jūras dzelmē, iespējams, nogrimis milzīgs NLO
Šis neskaidrais attēls, iespējams, liecina, ka Baltijas jūras dzelmē ir „piezemējies” lidojošais šķīvītis.
Pasaulē
2012. gada 9. jūnijs, 10:04

Baltijas jūras dzelmē, iespējams, nogrimis milzīgs NLO

Jauns.lv

Salīdzinoši netālu no Latvijas krastiem – Baltijas jūras dzelmē starp Zviedriju un Somiju, iespējams, ir nogrimis lidojošais šķīvītis. Zviedru pētnieki nākamnedēļ par to sola šokējošus jaunumus.

Zviedru okeonogrāfi paziņojuši, ka viņu pirms gada atklātais noslēpumainais diskveidīgais objekts Baltijas jūras dzelmē – Botnijas līcī starp Zviedriju un Somiju tik tiešām ir kaut kas noslēpumains. Iespējams, ka tas pat varētu būt nācis no kosmosa un liecināt par kādām ārpuszemes civilizācijām.

Tieši pirms gada zviedru jūras dzīļu pētnieki Botnijas līcī, meklējot senus kuģu vrakus, 92 metru dziļumā uzdūrās dīvainam 18 metrus diametrā lielam noslēpumainam diskveida objektam. Pētnieki teica, ka diska apkārtne bija kā uzarta un, ja disks izrādītos lidojošais šķīvītis, tad varētu padomāt, ka tas pēc piezemēšanās ir pārvietojies šurpu turpu.

Savukārt ufologi pievērsa uzmanību, ka atrastais diskveida objekts atgādina filmas  „Zvaigžņu karu” leģendāro gaisa kuģi. Atradumam pirms gada lielu uzmanību pievērsa arī zviedru plašsaziņas līdzekļi.

Pats ekspedīcijas vadītājs Pīters Lindbergs teica, ka savā 18 gadus ilgajā profesionālajā darbībā ir redzējis daudz dažādu dīvainu atradumu, bet šis lielais priekšmets viņam ir īsta mīkla. Viņš ir pārliecināts, ka gadījumā, ja tas nav NLO, tad „jauna Stounhendža” gan.

Pirms gada Lindbergs sūkstījās, ka ekspedīcijai nav naudas, lai turpinātu veikt pētījumus. Tomēr nu ekspedīcija atkal ir devusies uz noslēpumaino vietu Botnijas līcī. Tā nākamnedēļ sola publiskot gan ekspedīcijas rezultātus, gan fotogrāfijas, un, pēc visa spriežot, varētu nākt klajā ar kādiem šokējošiem paziņojumiem.

„Ūdenslīdēji pašlaik pēta disku. Uz kuģa saka, ka viņi patiešām ir izbrīnīti. Jūras dzelmē tik tiešām slēpjas kaut kas neparasts,” tik īsu, bet noslēpumainu paziņojumu ir izplatījusi zviedru firma „Ocean Explorer”, kas organizē ekspedīciju Botnijas līcī.

Noslēpumainais disks Botnijas līča dzelmē
„Ocean Explorer” 2011. gada vasaras ekspedīcija
Kasjauns.lv/Foto; ekrānuzņēmums no video