Publiskots video: vīrietis, kurš, iespējams, uzspridzināja autobusu ar izraēliešu tūristiem. VIDEO
Vīrietis ir aptuveni 36 gadus vecs un alternatīva, neuzkrītoša izskata.
Pasaulē
2012. gada 19. jūlijs, 15:32

Publiskots video: vīrietis, kurš, iespējams, uzspridzināja autobusu ar izraēliešu tūristiem. VIDEO

Jauns.lv

Bulgārijas valdība ceturtdien izplatīja videomateriālu, kurā redzams vīrietis, kas tiek turēts aizdomās kā terorists pašnāvnieks, kas Melnās jūras piekrastes pilsētas Burgasas lidostā sarīkoja teroraktu un uzspridzināja autobusu ar izraēliešu tūristiem.

Tāpat Bulgārijas valdība paziņoja, ka varas iestāžu rīcībā ir spridzinātāja pašnāvnieka pirkstu nospiedumi.

"Tās ir kāds, kas nepiesaista vairāk uzmanības kā jebkurš cits tūrists. Vīrietis ir apmēram 36 gadus vecs. Mums ir viņa pirkstu nospiedumi", kā arī tiek pārbaudīti viņa DNS dati, preses konferencē ceturtdien paziņoja Bulgārijas iekšlietu ministrs Cvetans Cvetanovs.

Videomateriālā redzams baltādains vīrietis ar ļoti gariem blondiem matiem, kas varētu būt arī parūka. Viņš staigā pa lidostu, pie kuras notika uzbrukums. Vīrietis ir ģērbies zilā t-kreklā, šortos, baltās tenisa kurpēs, beisbola cepurē un saulesbrillēs.

Redzams, ka viņam plecos ir liela tumša mugursoma, bet sev priekšā viņš tur klēpjdatoru. Pēc Bulgārijas iekšlietu ministra teiktā, sprādziens noticis, kad aizdomās turētais piegājis pie autobusa un licis tā bagāžas nodalījumā mugursomu.

Video tika pārraidīts Bulgārijas televīzijas kanālos ar lūgumu sabiedrībai palīdzēt noskaidrot uzbrucēju.

Saskaņā ar jaunāko precizēto informāciju sprādzienā pie autobusa ar Izraēlas tūristiem Burgasas lidostā gāja bojā pieci Izraēlas pilsoņi un autobusa šoferis - Bulgārijas pilsonis, kā arī spridzinātājs, kura identitāte vēl nav noskaidrota.

Sprādzienu sarīkoja vīrietis, kuram bija viltotas autovadītāja tiesības no ASV Mičiganas štata, iepriekš teica Cvetanovs. Tajā ievainoti vairāk nekā 30 cilvēku, no kuriem lielākā daļa ir Izraēlas pilsoņi. 34 ievainoti izraēlieši ceturtdien ar Izraēlas valdības īpaši atsūtītu lidmašīnu tika pārvesti uz dzimteni.

Autobusā atradās apmēram 50 tūristi no Izraēlas, kas bija ieradušies ar čārterreisu no Telavivas.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien teroraktā vainoja Irānu, bet Izraēlas aizsardzības ministrs Ehuds Baraks ceturtdien paziņoja, ka teroraktu esot sarīkojis Libānas islāmistu grupējums "Hezbollah" ar Irānas atbalstu.

Netanjahu arī vērsa uzmanību uz faktu, ka trešdien apritēja 18 gadi, kopš Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā tika uzspridzināts ebreju kultūras centrs, nogalinot 89 cilvēkus. Arī šajā teroraktā Izraēla apsūdzēja Irānu, kas savu vainu noliedza.

Irānas Ārlietu ministrija ceturtdien paziņoja, ka nosoda visus teroraktus pasaulē.

VIDEO: Vīrietis, kurš, iespējams, uzspridzināja Izreēlas tūristu autobusu Bulgārijā

BNS, Foto: ekrānuzņēmums no video