Krievijā vēlas atjaunot pērienu kā miesas sodu
27% Krievijas iedzīvotāju vēlas, lai valsts likumdošanā ieviestu sen aizmirstu, bet nu popularitāti atkal ieguvušo - vismaz vārdos - soda veidu – pēršanu.
Pasaulē
2012. gada 21. septembris, 11:04

Krievijā vēlas atjaunot pērienu kā miesas sodu

Jauns.lv

Vairāk nekā ceturtā daļa Krievijas iedzīvotāju atbalsta miesas sodu ieviešanu Krievijas krimināllikumā. Visvairāk pērienu piekritēju dzīvo pilsētās, kurās ir mazāk par pusmiljonu iedzīvotāju, bet vismazāk - laukos.

Krievijas sabiedriskā viedokļa pētījumu centrs mēneša sākumā rīkotajā aptaujā noskaidrojis, ka 27% mūsu austrumu lielās kaimiņvalsts iedzīvotāju labprāt noziedzniekus sodītu, viņus kārtīgi noperot. 66% gan pret šādu soda veidu iebilst, bet astoņiem procentiem sava viedokļa nav.

Sabiedriskā viedokļa pētījumu centrs izanalizējis, ka vislabprātāk noziedzniekus pērtu Krievijas prezidenta Vladimira Putina varas partijas „Vienotā Krievija” vēlētāji, kā arī skandalozā Krievijas liberāldemokrāta Vladimira Žirinovska atbalstīji un Krievijas komunistiskās partijas līdzjutēji (28 – 29 procenti), bet visnoraidošāk pret miesas sodu ieviešanu iestājas opozīcijas partijas „Taisnīgā Krievija” fani (starp tiem tikai 19% atbalsta nogrēkojošos pilsoņu pēršanu).

Iedzīvotāju aptauju par miesas soda ieviešanas lietderību Krievijā veica pēc tam, kad iesākās skandalozā prāva pret pankgrupas „Pussy Riot” dalībnieces, kuras galvenajā krievu pareizticīgo dievnamā Maskavā savdabīgi protestēja pret Putina patvaldību. Tomēr par „Pussy Riot” meiteņu pēršanu iestājas tikai viens procents Krievijas iedzīvotāju.

Par panku meiteņu iepēršanu ir iestājies arī Krievijā labi zināmais aktieris Ivans Ohlobistins, kurš savulaik pameta aktiera karjeru, lai kalpotu par garīdznieku. Tagad, tiesa, viņu baznīca no garīdznieka amata uz laiku ir atstādinājusi. Aktieris ir paziņojis: „Viņas vienkārši vajag nopērt un padzīt. Senāk ar šo lietu sētnieks nodarbojās. Huligānes, un viss! Un pēc tam vajag aizmirst par viņām.”

Savukārt Krievijas kompartijas līderis Genādijs Zjuganovs pauda: „Mana personiskā pozīcija: es paņemtu kārtīgu siksnu, nopērtu viņas un aizsūtītu atpakaļ pie bērniem un vecākiem. Tas viņām būtu arī administratīvs sods. Un pateiktu viņām, lai vairs ar tādu Dieva zaimošanu un nekrietnībām nenodarbojas.”

Kasjauns.lv/Foto: Bulls Press