Pasaulē
2013. gada 21. februāris, 10:58

Kas notrieca Čeļabinskas meteorītu? VIDEO

Jauns.lv

Jau dienā, kad Čeļabinsku satricināja meteorīts, parādījās baumas, ka no daudz lielākas nelaimes cilvēkus paglābis tas, ka Krievijas armija meteorītu notriekusi ar raķeti, tāpēc tas uzsprādzis gaisā un nav nonācis uz Zemes. Detalizētāk izpētot kādu aculiecinieku video, skaidri redzams, ka meteorītā tik tiešām ietriecas kāds objekts un tad meteorīts uzsprāgst.

Atgādinām, ka 15. februārī debesīs virs Krievijas pilsētas Čeļabinskas eksplodēja meteorīts un sprādziena vilnis radīja būtiskus postījumus – sagruva vairākas ēkas, lielai daļai māju saplīsa logu rūtis, bet no stiklu lauskām ievainojumus guva vairāk nekā 1000 iedzīvotāju.

NASA zinātnieki secināja, ka šī, virs Zemes eksplodējušā, meteorīta sprādziena enerģija bijusi aptuveni 30 reižu spēcīgāka nekā uz Hirosimu nomestās atombumbas sprādzienā radītā. Savukārt Krievijas zinātnieki izrēķinājuši – ja sprādziens notiktu 10 sekundes vēlāk, tad epicentrā nonāktu kodolieroču sastāvdaļu rūpnīca „Маяк”, ja vēl dažas sekundes vēlāk, tad sprādziens būtu virs Čeļabinskas ķīmisko ieroču pārstrādes rūpnīcas «Щучье», tāpēc sekas būtu ne mazāk postošas kā kodolsprādzienā.

Jau dienā, kad virs Čeļabinskas nogranda meteorīts, izskanēja baumas, ka meteorīts Zemē nav ietriecies tāpēc, ka to notriekusi Krievijas armija, tādējādi paglābjot pilsētu no iznīcības. Tagad gan parādījusies cita versija – Čeļabinsku pasargāja citplanētieši!

Tā vismaz apgalvo Krievijā pazīstamais paranormālo aktivitāšu eksperts Genādijs Belimovs. Viņš uzskata, ka Čeļabinskas meteorītu notriecis NLO. No kurienes tāda pārliecība? Izrādās, ka, detalizētāk izpētot kāda aculiecinieka video, skaidri redzams, ka vispirms meteorītam no aizmugures lielā ātrumā seko kāds neidentificēts lidojošs objekts, pietuvojas tam, tad meteorītā kaut kas ietriecas, izšaujas tam cauri, bet meteorīts pats uzsprāgst, sadaloties vairākos gabalos.

Par to, kas ir šis nezināmais objekts, kas ietriecās meteorītā, oficiālās valsts iestādes pagaidām klusē, tikmēr ASV prese jau rakstījusi par kādu krievu slepeno ieroci, savukārt ar gluži pretēju viedokli pirms pāris dienām sabiedrību šokēja skandalozais Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis, kurš savā blogā izteicās: „Tie nebija meteorīti, tie bija amerikāņi, kuri testēja savus jaunos ieroču. Džons Kerijs [ASV valsts sekretārs] gribēja brīdināt Lavrovu [Krievijas ārlietu ministru] pirmdien, viņš meklēja Lavrovu, un Lavrovs bija braucienā. Viņš gribēja brīdināt Lavrovu par provokāciju pret Krieviju.»

Video: Nezināms objekts ietriecas Čeļabinskas meteorītā
Video: Čeļabinskas meteorīta sprādziena spilgtākie kadri

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video