Suns visu nakti sargājis purvājā apmaldījušos trīsgadīgu meitenīti. VIDEO
Bērnu ar suni izdevās atrast tikai sestdienas rītā, ugunsdzēsējiem sadzirdot meitenītes raudas.
Pasaulē
2013. gada 3. marts, 12:29

Suns visu nakti sargājis purvājā apmaldījušos trīsgadīgu meitenīti. VIDEO

Jauns.lv

Polijā suns izglābis nomaldījušās meitenītes dzīvību, guļot līdzās bērnam purvā un tādā veidā pasargājot viņu no nosalšanas. Nakts bija vēsa - mīnus 5 grādi.

Trīs gadus vecā Jūlija pazuda piektdien no savām mājām lauku ciematā, bet sestdienas rītā glābēji viņu atrada vairāku kilometru attālumā no mājām purvā, ģimenes sunim guļot cieši līdzās bērnam.

Meitenīte ar apsaldējumiem nogādāta slimnīcā, jo naktī gaisa temperatūra nokritās līdz mīnus pieciem grādiem pēc Celsija skalas.

Glābšanas operācijā iesaistītie ugunsdzēsēji norādīja, ka suns izglābis meitenītei dzīvību, jo, guļot blakus, ar savu siltumu pasargājis bērnu no nosalšanas.

“Visu nakti suns bija kopā ar meiteni, nepametot viņu. Naktī bija mīnuss pieci grādi un bērna drēbes bija samirkušas,” sacīja ugunsdzēsēju pārstāvis Gžegožs Simaņskis, piebilstot, ka viņas izdzīvošanā izšķiroša loma bijusi sunim.

Meitenītes meklēšanas operācijā naktī uz sestdienu bija iesaistīti vairāk nekā 200 cilvēki. Bērnu ar suni izdevās atrast tikai sestdienas rītā, ugunsdzēsējiem sadzirdot meitenītes raudas.

Trīsgadgās Jūlijas meklēšana (BBC)

LETA, Foto: shutterstock

Tēmas