Pasaulē
2013. gada 16. aprīlis, 11:59

Krievija: sprādzieni Bostonā ir brīdinājums pirms Soču olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv

Bostonas maratona laikā notikušie sprādzieni, kas ASV izdzēsa trīs cilvēku dzīvības, ir brīdinājums Krievijai, kura nākamgad Sočos rīkos ziemas olimpiskās spēles, otrdien atzina Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko.

"Krievijai, kam drīzumā būs jārīko daudz vērienīgu sporta notikumu, tas ir nopietns brīdinājuma zvans," Mutko teikto citē ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Vēl pirms 2014.gada Olimpiādes Sočos Krievija šogad Kazaņā rīkos Universiādi, bet 2018.gadā Krievijā notiks Pasaules kausa finālturnīrs futbolā.

Soču olimpiskās spēles notiks netālu no nemierīgā Ziemeļkaukāza reģiona, kur teju vai ik dienas notiek uzbrukumi, kuru sarīkošanā varasiestādes vaino kaujiniekus, kas reģionā vēlas izveidot islāmistu valsti.

Mutko nenoliedza, ka Krievija ir "ļoti noraizējusies" par drošības garantēšanu gaidāmo sporta pasākumu laikā. "Mēs tam pievērsīsim īpašu uzmanību," uzsvēra ministrs.

Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins savam ASV kolēģim Barakam Obama izteicis līdzjūtību par Bostonas traģēdiju un paudis nosodījumu "barbariskajam noziegumam".

LETA jau ziņoja, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas pirmdienas pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros nogalināti vismaz trīs cilvēki, bet vairāk nekā 140 tika ievainoti.

Bostonas maratons aprīļa trešajā pirmdienā tradicionāli norisinās jau kopš 1897.gada. Tas ir pasaulē vecākais ikgadējais maratons.

LETA