Stīva Džobsa necilā bērnības māja iegūst vēsturiskas celtnes statusu. FOTO
Šajā garāžā Stīvs Džobss radīja aizsākumu tam, ko šodien pazīstam kā lielisko "Apple" produkciju.
Pasaulē
2013. gada 30. oktobris, 07:57

Stīva Džobsa necilā bērnības māja iegūst vēsturiskas celtnes statusu. FOTO

Jauns.lv

ASV Kalifornijas štata Losaltosas pilsētā esoša māja, kur datorkompānijas "Apple" dibinātājs Stīvs Džobss pavadīja bērnību, ir atzīta par "vēsturisku resursu" viņa izcilās darbības dēļ.

Losaltosas vēstures komisijas locekļi pirmdienas vakarā vienbalsīgi nolēma piešķirt īpašo statusu vienstāva mājai rančo stilā.

"Tā ir "Apple Computer Company" dibinātāja Stīva Džobsa bērnības māja. Šajā vietā arī tika nodibināta "Apple Computer Company" un tika komplektēti pirmie 50 līdz 100 "Apple" datori," teikts komisijas ziņojumā par tās lēmumu.

Komisija atzina, ka ar šo māju saistītie notikumi "devuši ievērojamu ieguldījumu vietējā vēsturē, kā arī Kalifornijas un ASV kultūras mantojumā".

Māja sākotnēji piederēja Džobsa audžuvecākiem, bet tagad pieder 2011.gadā mirušā Džobsa māsai Patrisijai Džobsai. Process tās atzīšanai par vēsturisku ilga divus gadus, un mājas jaunais statuss nosaka ierobežojumus tās renovācijai vai pārveidošanai.

Garāža, kur Džobss un Stīvs Vozņaks lika pamatus kompānijai "Apple", kopš tā laika nav mainījusies, ja neskaita nomainītas durvis, teikts kompānijas ziņojumā.

Māja uzcelta 1951.gadā un tās nozīmību nosaka nevis arhitektūra, bet tās loma Džobsa dzīvē.

Džobss nomira 2011.gada 5.oktobrī 56 gadu vecumā pēc vairākus gadus ilgas cīņas ar vēzi.

Džobss  tiek plaši uzskatīts par radošo spēku, kas panāca "Apple" izvirzīšanos par vienu no lielākajām kompānijām pasaulē. "Apple" pēdējos gados ir guvusi milzu peļņu ar inovatīviem un ļoti populāriem produktiem - tādiem kā "iPod", "iPhone" un "iPad".

BNS, Foto: Scanpix