foto: Publicitātes foto
Atgriezties bērnībā un atpakaļ! 9 lielo puiku rotaļlietas
Vīru pasaule
2023. gada 1. maijs, 04:50

Atgriezties bērnībā un atpakaļ! 9 lielo puiku rotaļlietas

Aldis Miesnieks

9vīri

Ehhh, diemžēl ar gadiem pazūd bērnības avantūrisms, maksimālisms un nepārtrauktā izaicinājumu garša... Nu, kurš var uzkāpt tajā kokā augstāk, pārpeldēt ātrāk dīķi, pacelt debesīs paštaisīto pūķi vai nospert vairāk plūmju kaimiņu dārzā? Diemžēl bez visa augstākminētā ar laiku pazūd arī ātrums, reakcija un sacensību adrenalīns. Bet reizēm tā gribētos atgriezties pārdesmit gadus atpakaļ! Un šajā gadsimtā radītie inovatīvie daikti, iespējams, kādam no mums arī palīdzēs kaut vai uz mirkli atgriezties bērnības neatkārtojamo piedzīvojumu lunaparkā!

Visu ihtiandru draugs

Manta: Camoro Electric 500W Sea Scooter

foto: Publicitātes foto

Cena: 650 EUR

Apraksts: Šo zemūdens ērmu ražotājs reklamē kā miniskūteri, ar kuru tu slapjajā stihijā jutīsies tikpat svabadi kā nāra. Mēs gan to nosauktu par rokām vadāmu mikroamfībiju, kura ļauj sasniegt pat 50 metru dziļumu – ar to gan labāk nepārspīlēt! Skūtera ātrums – līdz septiņiem kilometriem stundā. Aparāts sver četrus kilogramus, un tā akumulators var darboties veselu stundu. Ar akvalanga aprīkojumu gan izklaides laiks sarūk teju uz pusi. Šim brīnumam var pieslēgt speciālu apgaismojumu sistēmu un arī GoPro kameru.

foto: Publicitātes foto

Kaķene ar lāzeraci

Manta: Laser Aiming Slingshot

foto: Publicitātes foto

Cena: 30 EUR

Apraksts: Kuram no mums gan jaunībā nebija kāds šaujamais? Lauku puikām tie vairāk bija paštapinātie loki, pilsēthuligāniem – kaķenes, bet briļļainiem grāmattārpiem – trubiņas, no kurām ar kaltētiem zirņiem, papīra vai plastilīna bumbiņām atšaudīties no nesekmīgajiem. Šo aparātu ražotāji ir ievietojuši ailītē pie medību piederumu precēm, ar piezīmi, ka tas domāts šaušanas treniņiem. Mums jau arī negribētos, lai ar to sāktu šaut pa visiem, kuri lido, rāpo vai skrien, kaut gan kādam uzmācīgam dunduram vai piekasīgam sirsenim ar Vilhelma Tella cienīgu šāvienu varētu arī iemaukt pa aci! Kaķenes galvenā priekšrocība – lāzera tēmēklis plus ergonomisks teksturēts rokturis. Ražotājs sola precīzu šaušanu līdz pat 20 metriem. Kā munīciju var izmantot gan metāla lodītes, gan nelielus oļus. Amunīcijas  svars – 120 grami.  Papildus jāiegādājas trīs baterijas.

foto: Publicitātes foto

Visi jungas kaujai gatavi

foto: Publicitātes foto

Manta: Spyratwo

Cena: 160 EUR

Apraksts: Kā ražotājs raksta – šī ir pasaulē jaudīgākā elektriskā un automātiskā ūdensšautene, kurā ir izmantota spyreblast tehnoloģija! Vienvārdsakot, ja jums ar kaimiņu katram ir pa jahtai, varat sarīkot īstu ūdens batāliju, pat bez abordāžas, jo ūdensverķis precīzi bliež līdz pat 15 metru attālumam. Piedevām pistoļautomātam ir teicams ātrums un vairāki šaušanas režīmi, bet kontrolēt ūdensmunīcijas daudzumu palīdzēs laides virspusē iebūvētais elektroniskais displejs. Stroķi lādē tajā iebūvētais akumulators, kurš darbojas līdz 200 pārlādēšanas cikliem, no kuriem katrs aizņem tikai 10 sekundes!

foto: Publicitātes foto

Fenšuistiem un jogiem

foto: Publicitātes foto

Manta: ZipString

Cena: 25 EUR

Apraksts: Pasaule jau nesastāv tikai no pistoļvīriem un citādi aktīviem rotaļniekiem. Ir arī rāmi un nosvērti pilsoņi, kuriem vairāk piestāvēs tādas pašas piegrieztnes izklaides. Iepazīstieties: ZipString jeb mehānisms, kas piedāvā nereālus, it kā gaisā sastingušas auklas locījumus visdažādākajās formās. Šis gadžets ir nopērkams visādās, arī fluorescējošās, krāsās un būs noderīgs ne tikai kā vestibulārā aparāta trenažieris (piemēram, lai izlīstu tam cauri), bet arī kā palīgs iesācējiem blogeriem – ne velti pērnā gada izskaņā bezsvara auklas testa video TikTok aplikācijā ievērtēja vairāk nekā 30 miljoni skatītāju! Pašu ierīci elpina ar  MicroUSB lādētāju.

foto: Publicitātes foto

Īpaši atsperīgajiem

Manta: Kangaroo Jumping Shoe

foto: Publicitātes foto

Cena: 350 EUR

Apraksts: Kurš gan, lasījis Vinnija Pūka dēkas, neatceras lecīgo ķengurēnu Rū, no kura atsperīguma raustījās pats Tīģeris? Šos uz regbijbumbas formas atsperēm uzstellētos zābakus var izmantot ne tikai sasodīti priecīgai lēkāšanai pa mauriņiem un parkiem, bet arī profesionāliem fitnesa treniņiem. Atkarībā no modeļa (bērnu varianti maksā piecreiz lētāk) tie var izturēt līdz pat 120 kilogramu svaru. Speciālā amortizācijas sistēma ļauj ar komfortu skriet, lēkt un veikt dažādus koordināciju uzlabojošus vingrinājumus.

Šaujamspēļu faniem

foto: Publicitātes foto

Manta: Zhenduo Outdoor HDS68 Nerf Shotgun

Cena: 120 EUR

Apraksts: Droši vien liela daļa lasītāju, kas saskārušies ar datoru un tajā rodamajām spēlēm, nav aizmirsuši kulta grāvēju Doom. Tieši pateicoties šim bestselleram, ražotājs Nerf ir izgatavojis alternatīvu apgrieztas divstobru šautenes rotaļu modeli Zhenduo Outdoor. Divstobrenei ir trīs šaušanas režīmi gan no labā, gan kreisā stobra vai arī no abiem kopā. Šaušanas attālums – līdz pat 18 metriem. Komplektā ietilpst sešas iespaidīga izskata patrončaulas. 830 gramus smagajā rotaļierocī ir arī metāliskas detaļas. Šaušanas režīma maiņai kalpo drošinātājam līdzīgs slēdzis. Čaulas tiek uzpildītas ar vieglas plastmasas kapsuļlodēm, taču atcerieties, ka ražotājs jau modeļa nosaukumā ir minējis – šī ir manta izklaidēm brīvā vaļā, un nevajag ar to ālēties pāris kvadrātmetru guļamistabā!

foto: Publicitātes foto

Slēpju un dēļu vietā

foto: Shutterstock

Manta: Snowfeet

Cena: 180 EUR

Apraksts: Šī revolucionārā, pusotru kilogramu smagā uzparikte jums, aktīvi ziemojot, aizstās slēpes, slidas un visu veidu sniegadēļus. To piestiprina pie ziemas zābakiem un – aiziet! Iemācīties slēpot un dēļot būs vēl vienkāršāk – ātruma regulācijai te ir iestrādātas metāla kantes un pēdas bremze. Bet galvenais sniegapēdas pluss ir tās kompaktums! Jums vairs nevajadzēs sarežģītu loģistiku, proti, staipīt slēpes, nūjas, zābakus un dēļus, jo pietiks ar nelielu mugursomu. Piedevām šis uzpēdu pāris ir lētāks par visekonomiskāko slaloma vai cita veida ziemas sporta veida pilnu komplektu!

Kur ir mana lidmašīna?

foto: Publicitātes foto

Manta: Airplane Launcher Toy

Cena: 20 EUR

Apraksts: Šī ir pilnīga bērnības atmiņu atbalss! Kurš gan nav locījis lidmašīnas no skolu burtnīcu lapām un laidis vaļā pagalma brīzēs vai gaiteņu  caurvējos? Tad te jums būs patiesa nostalģija – ražotājs piedāvā katapultas pistoli komplektā ar trim 35 centimetrus garām lidmašīnītēm, kuras var nolidot līdz pat 20 metriem. Paši lidoņi ir izgatavoti no viegla putuplasta un sver nieka 25 gramus. Pēc ražotāju domām, šis nieciņš visiem tuvvadības operatoriem nostiprinās koordinācijas  maņas un uz kādu laiku atbrīvos no viedtālruņu un citādu dīvānu gadžetu atkarībām.

foto: Publicitātes foto

Dzirkstis uz asfalta

foto: Publicitātes foto

Manta: Razor Jetts DLX Heel Wheels

Cena: 40 EUR

Apraksts: Agregāts mūžīgi jaunajiem. Firma Razor piedāvā papēžskrituļslidas, kuras tiek piestiprinātas ielas krosenēm vai kedām. Tajās ir iebūvēts neliels akumulators, un ar tā palīdzību var ne tikai ātrāk pārvietoties, bet arī uz asfalta šķilt dzirkstis! Pateicoties speciālajai lipekļmēlei un izturīgajam rāmim, mazie skrituļi var noturēt pat 80 kilogramu smagu dīdžeju. Ir nopērkami gan parasti, gan gaismu diožu apgreidoti varianti. Ražotājs gan piezīmē, ka jebkurš pārgalvīgs vai trikupilns brauciens paģēr zināmus treniņus un sagatavotību, tāpēc nevajadzētu aizmirst par paša drošību, tātad par ceļu un elkoņu sargiem, kā arī ķiveri, protams! 

foto: Publicitātes foto