Klāt jaunais žurnāla “9Vīri” numurs!
Vīru pasaule
2023. gada 20. janvāris, 06:02

Klāt jaunais žurnāla “9Vīri” numurs!

9vīri

Kā sadzīvo bokseris Kristaps Zutis un viņa draudzene – sociālo tīklu speciāliste Elīna Pakalne? Izrādās, viņi abi kopā darbojas studijā “BTeam”, kur rada un transformē visā pasaulē populārās internetvietnes “TikTok” klipus un sižetus. Elīna ir tiktokere ar stāžu, viņas sižetiņu kopējais skatījumu skaits pārsniedz divus miljonus, bet Kristapam šajā ziņā vēl ir, kur augt. Bokss viņam pašlaik ir palicis otrajā plānā, jo zaudējums kādā svarīgā mačā licis daudz ko pārdomāt: “Dabūju pa muti no topošā olimpiskā čempiona, kurš aizbrauca uz Tokiju un, nezaudējot nevienu raundu, izcīnīja tur zeltu. Tad es sapratu, ka vienkārši nevar uzlēkt augstāk par savu pakaļu.”

Vēl šajā numurā:

“Karam būtu jābeidzas ar Krievijas zaudējumu un sabrukumu. Tas ir vienīgais ceļš. Es neticu apvērsuma iespējai Krievijā. Skaidrs, ka viegli šis mērķis nav sasniedzams, un grūti prognozēt, vai kādā brīdī NATO tiešā veidā neiesaistīsies konfliktā. Kas zina – varbūt poļiem atkal būs jāiet uz Smoļensku...” Tā par Ukrainā notiekošo karu saka karsto punktu reportieris ar 30 gadu stāžu Atis Klimovičs. Vēl intervijā ar viņu runājām par krievu žurnālistu impērisko domāšanu, palīdzību ukraiņiem un to, kā nokļūt tur, kur tevi nelaiž.

Vai zinājāt, ka Latvijā top High-End klases akustiskās sistēmas jeb skandas? Tās saucas “Aretai” un maksā līdz pat 45 000 eiro. Kā latviešiem izdevies ielauzties šajā tirgū un ar ko šīs skandas atšķiras no pārējām, stāsta “Aretai” radītājs Jānis Irbe.

“Mans spidometrs rāda 299 – tālāk tas ir ierobežots!” – tā par braukšanu ar motociklu saka dullās Ruģēnu dzimtas pārstāvis Andris Ruģēns. Ložņājis pa jumtiem, daudzreiz kritis ar motociklu un divas reizes pazaudējis tiesības – vārdu sakot, absolūts adrenalīna mednieks. Sarunu ar viņu var lasīt “9Vīros”.

Ir viens sporta veids, kurā latvieši regulāri plūc uzvaras laurus. Tas ir novuss. Daži teiks – tas taču tepat Latvijā izgudrots, un nekur citur to nemaz nepazīst! Tā gluži nav, jo novusā notiek pat pasaules čempionāti. Tiesa, nacionālais sastāvs tajos gan ir diezgan viendabīgs... Par šīs spēles vietu latviešu dzīvē parunājām ar Latvijas Novusa federācijas prezidentu un novusa galdu meistaru no Vaidavas Aināru Pēču.

Parasti dienasgrāmata ir tāds diezgan intīms dokuments, kurā cilvēks pieraksta savas ikdienas gaitas un pārdomas. Uldis Linkovskis ir gājis citu ceļu un jau gadiem ilgi feisbukā veido publisku dienasgrāmatu, kurā stāsta par saviem piedzīvojumiem alus pasaulē un apraksta katru alus šķirni, ko nomēģinājis. Nu jau šis ceļojums ilgst vairāk nekā 20 gadu, un tā laikā nogaršots simtiem aliņu no visām pasaules malām. Ielūkosimies viņa piezīmēs!

Visu laiku lētākais “Deviņvīru” tests, jo tā budžets iekļāvās vienā eiro. Smieklīgi lēti, ja ņem vērā, ka šoreiz mūsu uzmanības lokā nonāca manta, kas ļauj iegūt vienu no cilvēku izdzīvošanai pašām nepieciešamākajām lietām – uguni. Lielais sērkociņu tests, kurā noskaidrojām, kuri sērkociņi ir vistuzticamākie un kuri deg visilgāk. Uzreiz varam pateikt, ka veikalos tādus vairs netirgo...