foto: AFP/Scanpix
"Deviņvīri" atskatās uz decembra un janvāra notikumu TOP
2022. gada 3. februāris, 05:04

"Deviņvīri" atskatās uz decembra un janvāra notikumu TOP

9vīri

Žurnāls "9Vīri" katrā savā numurā atskatās uz iepriekšējo mēnešu interesantākajiem notikumiem un kadriem visā pasaulē.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Dumpi pieminot

foto: AFP/Scanpix

2021. gada 6. janvārī amerikāņu republikāņu vai kādu citu spēku sakūdīts tūkstošgalvu pūlis Vašingtonā šturmēja un ieņēma Kapitolija ēku. Gadu vēlāk ASV prezidents Džo Baidens šajā pašā ēkā uzstājās ar runu par nesenās vēstures skarbajām reālijām.

Norūdīties visam gadam

foto: AFP/Scanpix

Bulgāru pareizticīgo vīri, iebriduši Tundžas upē netālu no Kaloferas pilsētas, tās ledainajos ūdeņos izpilda tradicionālo horo deju – ne tikai lai atzīmētu jaunā gada iestāšanos, bet arī lai organisms saņemtu rūdījuma dušu visam nākamajam gadam.

Izkašāties no smiltājiem

foto: AFP/Scanpix

Franču autobraucējs Alekss Vinkū ceturtajā šī gada Dakaras rallija posmā pēc spēkrata apgāšanās rušinās ārā no Saūda Arābijas tuksneša skavām.

Blakus sasaldētām bagātībām

foto: AFP/Scanpix

Lieliska peizāža vienā no pasaules lielākajiem zivju tirgiem Tojosu Japānas galvaspilsētā Tokijā. Tā vadītājs ir gatavs uzsākt Jaungada svinībām paredzētu saldētu tunču izsoli – reizēm viens tuncis tiek pārdots par teju miljonu dolāru.

Pieminam pat zem ūdens

foto: AFP/Scanpix

Argentīna. Aptuveni 400 kilometru uz dienvidiem no Buenosairesas atrodas Mar del Plata pludmale, tieši aiz tās  – klubs "Balneario 12". Kā redzam, argentīnieši nav aizmirsuši par savu elku – debesu stadionos spēlējošo Djego Armando Maradonu, un uz viena baseina grīdas ir viņam veltīts portfolio.

Krāšanas gūstā

foto: AFP/Scanpix

Patiesi apsēsts un olimpiskās atribūtikas piepildīts ir ķīnietis Čangs Ven Šuns. Savās mājās Pekinā viņš ir savācis milzīgu kolekciju ar olimpisko spēļu piemiņas lietām – sākot ar milzu talismaniem un beidzot ar pudeļu attaisāmajiem.

Pieci uz viena

foto: AFP/Scanpix

Jūs domājat, tie ir strazdi uz elektrības vadiem? Nē, tā Kamerūnas pilsētā Doulā, uz mocīša sasēdušies, mājup dodas visi ģimenes locekļi.

Ja svētki, tad svētki

foto: AFP/Scanpix

Tieši tā! Pērn atceltā Āfrikas Nāciju kausa futbolā atklāšanas ceremonijā šī gada janvāra sākumā ļoti līksms un krāšņs, un sapucēts rotājas Burkinafaso kājbumbas komandas fans.

Savējais jāaizstāv

foto: AFP/Scanpix

Pēc pasaules tenisa pirmās raketes Novaka Džokoviča Austrālijas iebraukšanas vīzas anulēšanas Melburnā protestē vietējā serbu diaspora. Vēlāk gan tiesa paģērēja sportistu valstī ielaist.