foto: ddp/abaca press/ Vida Press
"Deviņvīri" atskatās uz augusta un septembra notikumu TOP
2021. gada 30. septembris, 06:55

"Deviņvīri" atskatās uz augusta un septembra notikumu TOP

9vīri

Žurnāls "9Vīri" katrā savā numurā atskatās uz iepriekšējo mēnešu interesantākajiem notikumiem un kadriem visā pasaulē.

Ar plecu pretim diktatora provokācijai

foto: STR/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press

Netālu no Polijas – Baltkrievijas starppilsētas Usnačgornas poļu robežsargi bloķē otra galvenā austrumvalstu terorista un diktatora Aleksandra Lukašenko iniciēto afgāņu bēgļu plūsmu.

Polija uz robežas ar Baltkrieviju būvē dzeloņstiepļu žogu

Polija būvē dzeloņstiepļu žogu uz robežas ar Baltkrieviju, saskaroties ar Baltkrievijas režīma apzināti veicināto migrantu plūsmu pāri ES ārējai robežai. ...

gallery icon

Atvadas no Lieliskā

foto: SplashNews.com/ Vida Press

9. septembrī Parīzē Francija un fani visā pasaulē atvadījās no Lieliskā vīrieša – Žana Pola Belmondo, kurš dzīves rampu pameta 88 gadu vecumā, bet cilvēku atmiņās paliks ar savu reibinošo harismu un tikpat šarmanto smaidu.

Kino leģenda Žans Pols Belmondo (1933-2021) spožākajās lomās un dzīvē

gallery icon

Pēc 20 gadiem

foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock/ Vida Press

Nē, tas nav uzņēmums no Aleksandra Dimā Trīs musketieru turpinājuma ekranizācijas – tieši tik gadu pēc sava režīma gāšanas Afganistānā varu savās rokās atkal pārņēma Taliban, ko uzskata par teroristisku grupējumu teju vai visās pasaules valstīs.

Talibi apskata, ko aiz sevis Kabulas lidostā atstājuši ASV karavīri

ASV karaspēkam 31. augustā pilnībā pametot Afganistānu, Kabulas Hamida Karzaja starptautiskajā lidostā atstāts militārais ekipējums, tostarp helikopteri un autotransports, raksta ...

gallery icon

Atceroties to, ko nevar aizmirst

foto: John Lamparski/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press

Atminoties baiso un traģisko 2001. gada 11. septembra asinspirti, Ņujorkā, netālu no Pasaules tirdzniecības centra, naksnīgās debesis tika iedegtas spilgtās piemiņas un sēru gaismās.

Postaža Ņujorkā pēc 11. septembra teroraktiem

Šodien visā pasaulē piemin 16. gadadienu kopš traģiskajiem 11. septembra notikumiem Amerikas Savienotajās valstīs, kad islāma kaujinieku nolaupītās lidmašīnas ietriecās ...

gallery icon

Nākotnes dampis

foto: Daimler/CoverImages/INSTARimages/ Vida Press

Jaunākajā Mercedes-Benz auto izstādē Show Of Eye Minhenē izstādīts šīs mašīnbūves kompānijas absolūti futūristiskais spēkrats Vision AVTR. Mašīnā ir uzstādīti tik jaudīgi detektori un datori, ka tie, pēc konstruktoru teiktā, spēs nolasīt pat cilvēka milisekunžu reakciju.

Atgriezties, lai uzspīdētu

foto: Bonhams/MEGA / Vida Press

1971. gada nelielas itāļu autodarbnīcas ražotais Iso Grifo savu dinamisko pārvietošanos pa Londonu beidza jau pēc trim gadiem, kad tika iespundēts garāžā. Taču pusmūža vāģu izsolē superautiņš atkal uzmirdzēja senajā spozmē, kad tika nopirkts par 250 000 sterliņu mārciņu.

Dažiem čaļiem veicas

foto: Conservation Center Vejle/MEGA / Vida Press

Dānis Ole Ginerups Šics iegādājās pirmo metāla detektoru un kopā ar skolasbiedru devās to notestēt. Liels bija abu izbrīns, kad viņiem atklājās teju pusotru tūkstoti gadu vecas, bet joprojām spožas zelta atradnes.

Vamos

foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Armijas virsnieki Zokalo laukumā Mehiko mundri maršē vienā taktī gadskārtējās Meksikas neatkarības dienas militārajā parādē.

Tīņu uznāciens

foto: Ella Ling/Shutterstock/ Vida Press

Gada pēdējā lielajā tenisa turnīrā US Open līdz finālam, skatītājiem un sev pašām par lielu izbrīnu, nokļuva divas tīnes – astoņpadsmitgadīgā Emma Radukanu un dažus mēnešus vecākā Leila Fernandesa. Šoreiz veiksme uzsmaidīja jaunākajai.

Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.