foto: EPA/Scanpix
"Deviņvīri" atskatās uz jūnija un jūlija notikumu TOP
2021. gada 10. augusts, 06:10

"Deviņvīri" atskatās uz jūnija un jūlija notikumu TOP

9vīri

Žurnāls "9Vīri" katrā savā numurā atskatās uz iepriekšējo mēnešu interesantākajiem notikumiem un kadriem visā pasaulē.

Piedāvājam jums iepazīties ar deviņām zīmīgām fotogrāfijām, kas tā vai citādi ir pieminēšanas vērtas. Šis tops un daudz kas cits interesants žurnāla "9 Vīri" jaunākajā numurā, kas pieejams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

 

Kompaktklases govs

foto: AFP/Scanpix

Dzīvnieks, ko cilvēki ar tādu interesi fotografē, nav sivēns, bet gan govs, vārdā Rani. Ja precīzāk – pundurgovs. Turklāt ļoti maza pundurgovs, jo tā iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā kā mazākā gotiņa pasaulē. Mīt tā Bangladešā, kādā fermā netālu no Savaras.

"Football’s Coming to Rome"

foto: AFP/Scanpix

Šādiem vārdiem itāļi Eiropas futbola čempionāta finālā izsmēja ne pārāk uzvedīgos angļu fanus un viņu lozungu "Football’s Coming Home" (Futbols atgriežas mājās). Lepno britu cerības pirmo reizi kopš 1966. gada izcīnīt kādu titulu (toreiz Anglija uzvarēja Pasaules kausā) sabruka, atduroties pret Itālijas izlases taktiku un vārtsarga Donnarummas dzelzs nerviem pēcspēles 11 metru sitienu sērijā. Itālija – čempioni!

Džokoviča triumfs

foto: EPA/Scanpix

Ne visur gan itāļiem veicas – Eiropas futbola čempionātā un Eirovīzijas dziesmu konkursā viņi uzvarēja, taču Vimbldonas tenisa turnīra finālā itālis Mateo Beretini bija spiests piekāpties serbu tenisa leģendai Novākam Džokovičam, kurš tika pie kārtējā kausa.

Miljardieris kosmosā

foto: VIA REUTERS

Ričards Brensons beidzot īstenojis savu sapni – pabijis kosmosā, turklāt pašam piederošā kosmosa kuģī! Tiesa, kosmosā Brensona kosmoplāns pabija tikai dažas minūtes un drīz vien atgriezās uz zemes, taču bezsvara stāvokli tā pasažieri paspēja izjust.

Kannu šarms

foto: AFP/Scanpix

Kamēr Covid pandēmija ir mazliet piekāpusies, tikmēr kinoļaudis steidzas pulcēties prestižajā Kannu kinofestivālā. Uz to, protams, jāierodas, uzcērtot vislabāko izejamo kārtu – kā to dara amerikāņu modele Bella Hadida, izrotājoties ar iespaidīgu izmēru zelta kaklarotu.

Glābiņš no tveices

foto: EPA/Scanpix

Karstums šovasar nomoka ne tikai mūs, līdzīgas problēmas ir arī kaimiņvalsts Krievijas iedzīvotājiem. Maskavā jūnija beigās termometra stabiņš pakāpās līdz +36 grādiem, par trim grādiem pārspējot 1948. gada rekordu.

Uzbraukt debesīs

foto: Klein Vision/Cover-Images.com

Fantasti jau sen ir sapņojuši par automašīnām, kas spētu arī lidot, un nu sapnis ir kļuvis par realitāti. Slovāku profesors Stefans Kleins ir uzbūvējis automašīnas un lidmašīnas hibrīdu, nosaucis to īsi un konkrēti par "AirCar" un paspējis jau veikt 40 stundas izmēģinājumu lidojumu. Šajā attēlā "AirCar" iemūžināts ceļā no Nitras lidostas uz Bratislavu – lidojums ilga 35 minūtes. "AirCar" ir aprīkots ar 160 zirgspēku BMW dzinēju, propelleru un izpletni. Patlaban rit darbs pie otrās paaudzes "AirCar", ko varētu ražot sērijveidā.

Tornādo uzbrukums

foto: REUTERS/SCANPIX

Šī nav aina no Oklahomas vai Arizonas, kur tornādo ir diezgan ierasta parādība, bet gan no tepat netālu esošās Čehijas. Šovasar tornādo skāra kādu čehu ciematu, nodarot tam pamatīgus postījumus – pa gaisu lidoja gan ēku jumti, gan automašīnas.

Sarkanie svētki

foto: REUTERS/SCANPIX

Ķīnai lieli svētki – visā valstī tiek atzīmēta 100. gadadiena kopš Ķīnas Komunistiskās partijas nodibināšanas. Kamēr daudzu citu valstu kompartijas jau ir izlaidušas garu vai knapi velk dzīvību, Ķīnā sarkanā krāsa vēl arvien ir modē. Tiesa, komunisma ideāli tur itin labi sadzīvo ar kapitālisma pamatprincipiem...