Par Baibas un Lindas karstajām dejām un latviešu došanos uz Tokiju: iznācis žurnāla “Deviņvīri” jaunais numurs
2021. gada 23. jūlijs, 11:22

Par Baibas un Lindas karstajām dejām un latviešu došanos uz Tokiju: iznācis žurnāla “Deviņvīri” jaunais numurs

Jauns.lv

Latvieši dodas uz Tokiju! Helvijs Babris gatavojas iekarot olimpisko BMX trasi un neizslēdz iespēju kādudien atgriezties bobslejā, bet šāvēja Agate Rašmane stāsta par to, ka ar trāpīšanu vienkārši desmitniekā ir par maz. Vairāk par abiem mūsu olimpiešiem lasi “Deviņvīru” jaunajā numurā.

Vēl šajā žurnālā:

Domājāt, ka dejošana ir nenopietna nodarbe? Parunājoties ar dejotājām un horeogrāfēm Baibu Klinti un Lindu Paulausku, sapratām, ka tā tas nepavisam nav – visam pamatā ir liels darbs un daudz enerģijas. Par to, ka abas meitenes, kuras grezno jaunākā “Deviņvīru” numura vāku, zina, ko runā, mums nav ne mazāko šaubu, jo Baiba profesionālajā jomā ir daudz sasniegusi Rietumeiropā un ASV, bet Linda – Krievijā.

Vai esat kādreiz ievērojuši uz Rīgas namu mūriem zīmējumus, kuros redzams jokains monstriņš? Visticamāk, tie ir noslēpumainā ielu mākslinieka, kurš slēpjas zem segvārda Kiwie, darbs. Noslēpumainā tāpēc, ka viņa identitāte tiek slēpta zem veca vīra maskas. Taču tagad Kiwie ir saposies radīt unikālu projektu – 1001 mākslas darbu, kas rotās dažādu pasaules valstu namu sienas un žogus un ko interesenti varēs arī iegādāties. Vairāk par to, kā vispār iespējams nopirkt mākslas darbu, kas rotā kādu publisku objektu, uzzināsiet intervijā ar Kiwie.

Parastam vidusmēra vīrietim skapī karājas kokvilnas krekli, bet viduslaiku vēstures pētniekam Uģim Urtānam – bruņukrekli. Pareizāk sakot, tie glabājas īpašā lādē. Un vajadzīgi tie ir tāpēc, ka Uģis ir dzīvās vēstures entuziasts, kurš viduslaikus vēlas sajust uz savas ādas burtiskā nozīmē un piedāvā to arī citiem. Tiesa, pats viņš atzīst: “Dzīvot viduslaikos es negribētu! Taču neatteiktos tajos uz brīdi ielūkoties un nofotografēt. Bet pēc tam ātri laistos prom!”

Šo divu vīru profesiju var apskaust ikviens, kurš interesējas par militārām lietām, jo Gatis Indrēvics un Ēriks Kukutis ir armijas fotogrāfi. Citiem vārdiem sakot – karavīri, kuru uzdevums ir iemūžināt savu kolēģu darbu armijas mācībās un “karstajos punktos”. Kā viņiem tas izdodas, to var uzzināt sarunā ar Gati un Ēriku, kā arī aplūkot viņu labākos darbus šajā “Deviņvīru” numurā.

Vecā žiguļa neticamās pārvērtības – kā metālmākslinieks Normunds Bērziņš noplukušu ripojošo graustu padarīja par stilīgu kravas auto.

Pēdējā laikā bieži dzirdam par hakeru uzbrukumiem dažādu valstu datortīkliem un mēģinājumiem izspiest naudu no lielajām korporācijām. Kā viņiem tas izdodas un kāda darba dalīšana pastāv hakeru vidū – par to “Deviņvīru” pētnieciskajā materiālā.

Vai salīdzinoši lēts automobilis var būt vienlaikus arī stilīgs? Izrādās, var! Pie šīs atziņas “Deviņvīri” nonāca, testējot jauno “Renault Arkana”. Taču tā nepavisam nebija vienīgā vērtīgā atziņa, kas gūta testa laikā...

Šīs un citas tēmas, lasiet jaunajā 9 Vīri numurā. Žurnāls pieejams visās preses tirdzniecības vietās no 21. jūlija.