foto: Rolls-Royce/Cover Images/INSTARi/ Vida Press
FOTO: “Rolls Royce” radījuši pasaulē dārgāko auto
"Rolls Royce Boat Tail Grand Tourer” maksā vairāk nekā 23 miljonus eiro.
2021. gada 1. jūnijs, 04:50

FOTO: “Rolls Royce” radījuši pasaulē dārgāko auto

Jauns.lv

Britu ekskluzīvo automašīnu ražotājs “Rolls-Royce” tikko radījuši jaunu luksusa klases spēkratu, kas uzskatāms par pārliecinoši dārgāko jauno automašīnu pasaulē. “Boat Tail Grand Tourer”, kura cena noteikti 20 miljonu sterliņu mārciņu (23,26 miljoni eiro) apmērā, ir pirmais no trīs personalizētu luksusa klases limuzīnu modeļu klāsta. Nosaukums ir izvēlēts tāpēc, ka auto aizmugure atgādina jahtu vai laivu. Precīzāk, 20. gadsimta sākumā populārās J klases jahtas un oriģinālo “Rolls Royce Boat Trail” no pagājušā gadsimta divdesmitajiem un trīsdesmitajiem gadiem.

“Boat Tail Grand Tourer”, kura cena noteikti 20 miljonu sterliņu mārciņu (23,26 miljoni eiro) apmērā, ir pirmais no trīs personalizētu luksusa klases limuzīnu modeļu klāsta. Nosaukums ir izvēlēts tāpēc, ka auto aizmugure atgādina jahtu vai laivu. Precīzāk, 20. gadsimta sākumā populārās J klases jahtas un oriģinālo “Rolls Royce Boat Trail” no pagājušā gadsimta divdesmitajiem un trīsdesmitajiem gadiem.

"Rolls Royce" radījis pasaulē dārgāko automašīnu

Britu ekskluzīvo automašīnu ražotājs “Rolls-Royce” tikko radījuši jaunu luksusa klases spēkratu, kas uzskatāms par pārliecinoši dārgāko jauno automašīnu pasaulē. “Boat ...

gallery icon
15

“Boat Trail” ir būvēts, izmantojot “Phantom” šasiju un dzinēju, kamēr pārējā motortelpa ir pilnībā pielāgota klienta specifikācijām, ieskaitot divus ledusskapjus. Katra modeļa komplektācija tiks pielāgots pircēja vēlmēm, par ko liecina pirmā “Boat Trail” automašīna, kuras pircēji vēlējušies salona aizmugurē kokteiļu galdu, krēslus un pat saulessargu.

“Rolls-Royce” pircēji, kuri nevēlējās, lai tiek atklāta viņu identitāti, tiek raksturoti kā cilvēki ar stila izjūtu, kuriem patīk ceļot, izklaidēties un ir kāri uz piedzīvojumiem. Viņi kolekcionē automašīnas, pulksteņus, pildspalvas un smalkus šampaniešus un ir iecienījuši burāt.

Britu automobiļu ražotājs atklājis, ka konkrētais modelis tapis četru gadu laikā nepārtraukti konsultējoties ar pircējiem, pievēršot milzīgu uzmanību katrai mazākajai detaļai, lai pilnībā apmierinātu viņu vēlmes. Salona dizaina iestrādāti gan viņa, gan viņas rokaspulksteņi, pat auto krāsa ir speciāli radīta šai automašīnai, lai dabūtu tieši tādu toni, kā vēlas pircējs. Pēc stūres izvietojuma noprotams, ka automašīna pārsvarā tiks izmantota kontinentālajā Eiropā, nevis Britu salās.

Interesanti, ka jaunais auto maksā divreiz vairāk par līdz šim dārgāko “Rolls Royce” modeli – 2017. gada “Sweptail”. Nereti pasaulē dārgākie spēkrati ir antīki un piederējuši kādam īpašam cilvēkam vai tikuši izmantoti kādā īpašā procesā, tomēr līdz šim par dārgāko jauno automašīna tika uzskatīta itāļu luksusa auto ražotāja “Pagani” 2018. gada modelis “Zonda HP Barchetta”, kas maksājis 17,5 miljonus ASV dolāru (aptuveni 14,35 miljoni eiro) – krietni mazāk nekā jaunais “Rolls Royce” brīnums.

foto: Saso Domijan/Shutterstock/ Vida Press
Līdzšinējais pasaules dārgāko jauno automašīnu topa līderis "Pagani Zonda HP Barchetta" maksā "vien" 14,35 miljonus eiro.