foto: AFP/Scanpix
"9 Vīri" atskatās uz oktobra notikumu TOP
2020. gada 2. novembris, 05:02

"9 Vīri" atskatās uz oktobra notikumu TOP

9vīri

Žurnāls "9 Vīri" katrā savā numurā atskatās uz iepriekšējā mēneša interesantākajiem notikumiem un kadriem visā pasaulē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piedāvājam jums iepazīties ar deviņiem notikumiem un zīmīgām fotogrāfijām, kas tā vai citādi ir pieminēšanas vērti. Šis tops un daudz kas cits interesants žurnāla "9 Vīri" novembra numurā.

Divdesmitkārtējais!

foto: AFP/Scanpix

Pasaules māla kortu karalis, spāņu tenisists Rafaels Nadals pēc uzvaras savā trīspadsmitajā |French Open" mīļā apskāvienā ar Musketieru kausu. Nu kopā viņam tagad ir divdesmit "Grand Slam" tituli, tikpat, cik viņa slavenajam oponentam no šokolādes un pulksteņu zemes – šveicietim Rodžeram Federeram.

Konflikts daudzu mūžu garumā

foto: AFP/Scanpix

Septiņdesmit trīs gadus vecais Stepanakertas iedzīvotājs, armēnis Genādijs Avanesjans lūko, ko varētu saglābt no savas mājas rocības pēc Azerbaidžānas aviācijas uzlidojuma Kalnu Karabahai. Atjaunotais senais teritoriālais un rasu konflikts atkal liesmo jau vairākas nedēļas.

Skūpsts, kas paralizē

foto: AFP/Scanpix

Vācu tūristi Īstsaidas mākslas galerijā Berlīnē uzņem selfiju no krievu mākslinieka Dmitrija Vrubela panno Mans kungs, palīdzi man saglabāt šo mirušo mīlestību!, kurā attēlots PSRS līderis mutējamies ar galveno austrumvācu komunistu Ērihu Honekeru.

Lielākais kaķis pasaulē

foto: EPA/Scanpix

Naskas plato vietējie peruāņu antropologi ar dronu un citu mūsdienu tehnoloģiju palīdzību ir atraduši un atjaunojuši iepriekš nezināmu slavenā plato fresku – šajā 37 metrus no akmeņiem un bedrītēm garajā figūrā atpazīstams kaķa veidols.

Fani uz klints

foto: AFP/Scanpix

Argentīnas futbola izlases fani vēro savu mīluļu treniņu no pakalna, kas atrodas netālu no Rafaela Mendozas stadiona Lapasā. Tieši šeit zilibaltie gatavojas izbraukuma spēlei ar Bolīvijas valsts izlasi 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā.

Lūgšana Svētajā pilsētā

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: AFP/Scanpix

Palestīniešu sirmgalvis lūdzas iepretim "Dome of the Rock" mošejai Jeruzalemes vecpilsētā. Izraēlas varasiestādes, iestājoties pandēmijas otrajai krīzei, pieņēmušas striktus pārvietošanās ierobežojumus – tagad civilpersonas no savas dzīvesvietas drīkst atrasties tikai viena kilometra rādiusā.

Pirmais slaloms sezonā

foto: AFP/Scanpix

Fotogrāfs piefiksējis norvēģu slaloma virtuoza Henrika Kristofsena starta braucienu milzu slaloma disciplīnā pirmajā Pasaules kausa posmā Austrijas pilsētā Zeldenē.

Pils ārpus kontinenta

foto: AFP/Scanpix

Pasaulslavenais UNESCO mantojums – Normandijas klosterpils Sanmišela –Atlantijas okeāna paisuma uzbrukuma brīdī.

Šogad – pēdējoreiz

foto: AFP/Scanpix

Lai neapdraudētu svētceļniekus ar kovidlaupītāju uzbrukumiem, Svētās Fatimas statuja šajā gadā visiem Portugālē ieceļojošiem piligrimiem tika atrādīta pēdējo reizi.