Jānis Timma turpmāk basketbolu spēlēs maz zināmā turnīrā Krievijā
foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Jānis Timma savu pēdējo spēli Latvijas izlasē laikam jau ir aizvadījis.
Basketbols

Jānis Timma turpmāk basketbolu spēlēs maz zināmā turnīrā Krievijā

Kārlis Bērziņš

Jauns.lv

Kļuvis zināms, kur basketbolista gaitas turpinās pēdējā laikā plašu rezonansi guvušais 32 gadus vecais basketbolists Jānis Timma. Viņš pievienojies Maskavas “Alikson Team”, kas piedalās Krievijā notiekošajā "Media Basket” turnīrā. Timmas debija gaidāma 3. novembrī.

Jānis Timma turpmāk basketbolu spēlēs maz zināmā t...

32 gadus vecais Jānis Timma sociālajā tīklā “Instagram” ievietojis video, kas šķietami padara zināmu viņa turpmāko virzienu basketbolā. “Iepazīstos ar jaunajām bumbām,” viņš raksta pie publicētā “storija” savā “Instagram” profilā, kas vēsta par turpmāku basketbola spēlēšanu Krievijā ļoti maz zināmā basketbola turnīrā “Media Basket”, ko rīko bukmeikers "Liga Stavok". Šajā turnīrā viņš plāno pārstāvēt Maskavas komandu “Alikson Team”. 

Jau plaši aprakstīts, ka šī gada rudens Jāņa Timmas dzīvē ienesis krasas pārmaiņas, jo izjukusi viņa laulība ar Annu Sedakovu. Interesanti gan, ka nu jau viņa bijusī sieva reklamē "Alikson Team", kurai nule pievienojies Timma. Tāpat pirms nedēļas sociālajā tīklā “Instagram” Timma devās diezgan satraucošā tiešraidē, liekot manīt par savām atkarību problēmām. Šajā nedēļas nogalē viņš gan ziņoja optimistiskākas vēstis – turpinās spēlēt basketbolu un ir jau atradis, kur. Timma būs kļuvis par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš pēc 2022. gada Krievijas invāzijas Ukrainā ar sportu nodarbosies agresorvalstī. Sporta likums nosaka, ka šādā gadījumā Timma pārkāpj likumu (normu par nedrīkstēšanu piedalīties sporta sacensībās, kuras norisinās Krievijā un Baltkrievijā) un tādējādi viņš nedrīkst vairs spēlēt nacionālajā izlasē. Pēdējo reizi Timma Latvijas izlasē spēlēja 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, Lukas Banki vadībā neiegūstot nozīmīgu lomu rotācijā (7,8 minūtēs 1,5 punkti un 1,8 atlēkušās bumbas). 

Jānis Timma Latvijas basketbola izlases spēlēs un treniņos

Jānis Timma Latvijas basketbola izlases spēlēs un treniņos.

Savas karjeras laikā Jānis Timma spēlējis tādās komandās kā “Barons”, “Liepāja”, “Ventspils”, “VEF Rīga”, Sanktpēterburgas “Zenit”, Vitorijas “Baskonia”, Pireju “Olympiacos”, Maskavas apgabala “Khimki”, Leiklendas “Magic”, Puertoriko “Grises de Humacao”, bet 2023./2024. gada sezonā viņš pierakstījās divu klubu rindās. Vispirms Turcijas līgā Timma pārstāvēja “Darussafaka” (10 spēlēs 11,4 punkti un 4,6 atlēkušās bumbas), bet vēlāk Spānijas ACB līgā 32 gadus vecais basketbolists spēlēja “Obradoiro” komandā (desmit spēlēs 8,7 punkti un 4,1 atlēkusī bumba). 

Šī ir ceturtā sezona, kad notiek “Liga Stavok” Krievijā. Šosezon turnīrs noris no 12. oktobra līdz 23. novembrim un tajā piedalās 16 komandas. Raugoties video par turnīru, redzams, ka tas ir 3x3 formāta basketbols pa visu laukumu, kas savā ziņā nedaudz atgādina kopiju no Big3 līgas ASV. Tajā Timma jau spēlēja 2023. gada vasarā. “Esmu jau spēlējis Big3. Līdzīgi noteikumi. Skatījos sociālajos tīklos video un likās ļoti forši. Kāpēc gan nepamēģināt,” svētdien līgas sociālajos tīklos redzamajos video izteicies Timma. Pagaidām viņa komanda pēc gūtajiem punktiem turnīrā atrodas sestajā vietā (123 punkti), bet potenciālā latvieša debija turnīrā varētu būt 3. novembrī, kad “Alikson Team” spēkosies pret “Favela Basket” un “DAWGS”.