Lauva atkritumos! Kā Kostopiļas gaļas kombināta izgāztuvē parādījās šokējošais atradums?
Lauva Kostopiļas izgāztuvē (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē

Lauva atkritumos! Kā Kostopiļas gaļas kombināta izgāztuvē parādījās šokējošais atradums?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā Kostopiļas iedzīvotājus Ukrainā šokēja baiss atradums vietējā gaļas kombināta izgāztuvē — miruša lauvas ķermenis. Policija paziņoja, ka dzīvnieks miris ar vēzi.

Lauva atkritumos! Kā Kostopiļas gaļas kombināta iz...

Izrādās, šī 20 gadus vecā lauvene piederēja Rivnas zoodārzam. To apstiprināja zoodārza direktora vietniece Irina Oliferuka, kura paziņoja, ka zoodārzam ir sens līgums ar Kostopiļas rūpnīcu par mirušo dzīvnieku utilizāciju kaulu miltu izgatavošanā.

Lauvene bija nomirusi pagājušajā nedēļā. ""Lauvas ilgāk nedzīvo. Pārrēķinot cilvēka dzīves ilgumā, viņai bija 95 gadi. Viņa klusi mira mūsu acu priekšā, un tagad ir grūti skatīties uz visām šīm publikācijām sociālajos tīklos," viņa sacīja žurnālistiem. "Mūsu vadītājs aizveda lauveni uz rūpnīcu, ir visi dokumenti, arī autopsijas akts. Pašlaik rūpnīca nedarbojas ar pilnu jaudu, tādēļ viņu pieņēma un glabāja poligonā. Tā ir slēgta teritorija, un tāpēc ir dīvaini, ka kāds ieguva šādu fotoattēlu."

Viņa piebilda, ka zoodārzam nav citas iespējas, kā utilizēt mirušos dzīvniekus. Piemēram, masu kapi var apdraudēt vidi.

Rivnas zoodārzs paziņoja, ka kopā ar lauvu uz rūpnīcu tika aizvesti arī citi mirušie dzīvnieki. To skaitā varēja būt gulbis vai stārķis, taču soctīklos minētie pērtiķi pilnīgi noteikti zoodārzā  šajā laikā nav miruši.

Tēmas