Zelenskis nosauc cilvēku, kuram varētu būt noteicošā loma kara pārtraukšanā Ukrainā
foto: Sarakhan Vadym/Ukrainian Preside/Planet Pix via ZUMA Press Wire/Shutterstock/ Vida Press
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis (vidū) un Indijas premjerministrs Narēndra Modi (no kreisās) 2024. gada 23. augustā Kijivā.
Pasaulē

Zelenskis nosauc cilvēku, kuram varētu būt noteicošā loma kara pārtraukšanā Ukrainā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paudis viedokli par Indijas premjerministra Narēndra Modi nozīmi miera sarunās, kas vērstas uz Krievijas sāktā kara izbeigšanu. Viņš norādīja, ka konflikta iesaldēšana nes nopietnus riskus, un izteica cerību uz Modi aktīvu iesaisti situācijas noregulēšanā, raksta "Dialog.ua".

Zelenskis nosauc cilvēku, kuram varētu būt noteico...

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis nesenā intervijā uzsvēris, ka Indijas premjerministram Modi varētu būt nozīmīga loma miera sarunu procesā attiecībā uz militārās konfrontācijas noslēgšanu ar Krieviju. Viņš norādīja, ka Indija, kurai ir ievērojama ietekme starptautiskajā arēnā, var veicināt situācijas uzlabošanos un izdarīt spiedienu uz Maskavu, vēsta "Times of India".

"Modi ir patiesi milzīgas valsts premjerministrs no iedzīvotāju, ekonomikas, ietekmes viedokļa. Šāda valsts nevar vienkārši pateikt, ka mēs esam ieinteresēti kara beigšanā, mēs visi esam tajā ieinteresēti," teica Zelenskis. Viņš arī piebilda, ka Krievijas ekonomikas un resursu bloķēšana samazinās Krievijas spējas karot pret Ukrainu.

Zelenskis izteica pieņēmumu, ka iespējamās sarunas starp Ukrainu un Krieviju varētu notikt Indijā, uzsverot, cik svarīga ir gatavošanās tām no Ukrainas puses. "Mums ir platforma - Miera samits," prezidents norādīja nepieciešamību ievērot formātu, kas būs izdevīgs Ukrainai. 

Ukrainas prezidents izcēla svarīgāko:

  • Indija var kļūt par sarunu laukumu ar Krieviju, pateicoties premjerministra ietekmei;
  • Neitralitāte nav iespējama, jo tas nozīmē atbalstu agresoram;
  • BRICS samits nav attaisnojis cerības Brazīlijas prezidenta prombūtnes dēļ;
  • Cilvēks ir svarīgāks par teritoriju. Mēs varēsim atgūt zemi, bet neatgūsim cilvēku. Tas ir mūsu princips.