Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijas futbola virslīgas pārceltajā spēlē "Auda" pirmo reizi pārspēj RFS
foto: FK "Auda"
"Auda" bija pārāka ar 2:1 (0:1), pirmoreiz virslīgas spēlēs pārspējot RFS komandu.
Futbols

Latvijas futbola virslīgas pārceltajā spēlē "Auda" pirmo reizi pārspēj RFS

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Auda" ceturtdien Rīgā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 28.kārtas pārceltajā mačā atspēlējās un svinēja uzvaru mačā ar RFS.

Latvijas futbola virslīgas pārceltajā spēlē "Auda"...

"Auda" bija pārāka ar 2:1 (0:1), pirmoreiz virslīgas spēlēs pārspējot RFS komandu.

RFS septītajā minūtē izvirzījās vadībā pēc neprecīzas "Auda" futbolistu saspēles sava soda laukuma tuvumā. Bumbu uz soda laukuma līnijas pārķēra Viktors Osuagvu, pa soda laukuma labo malu pietuvojās vārtiem un piespēlēja pa kreisi uz vārtsarga laukuma līnijas vidu, no kurienes bumbu vārtu vidū zem pārliktņa raidīja Jānis Ikaunieks - 1:0 RFS labā.

24.minūtē bumbu vārtos raidīja Taivo Abdulrahmans, kurš izskrēja vienatnē ar RFS vārtsargu Žozefu Onou, taču aizmugures dēļ vārtu guvums netika ieskaitīts.

Pēc RFS spēlētāja Dmitrija Zelenkova tālsitiena bumba trāpīja pa vārtu pārliktni un atlēca laukumā, nešķērsojot vārtu līniju.

59.minūtē pēc Brunu Tavareša piespēles pa zemi no laukuma centra vārtus guva Abioduns Ogunniji, taču videoatkārtojumā tika konstatēts noteikumu pārkāpums pirms vārtu guvuma, un vārti netika ieskaitīti.

Pēc notikušā un protestiem uz "Audas" rezervistu soliņa galvenais tiesnesis Andris Treimanis dzeltenās kartītes parādīja "Audas" treneriem Zoranam Zeļkovičam un Džengisam Čavuševičam.

75.minūtē "Auda" tomēr izlīdzināja rezultātu, kad Ogunniji no tuva attāluma vārtos raidīja vārtsarga Žozefa Ondoas atvairīto bumbu - 1:1.

83.minūtē otru dzelteno kartīti nopelnīja Zeļkovičs, bet pirmo - "Audas" vārtsargu treneris Dino Šeremets.

89.minūtē uzvaru "Audai" nodrošināja Abdulrahmans, kurš pēc Oskara Rubeņa piespēles pa zemi soda laukuma kreisajā pusē, uz vārtsarga laukuma stūra apspēlēja Danielu Balodi, kurš paslīdēja un nokrita, un raidīja bumbu vārtu labajā stūrī - 2:1.

Mača kompensācijas laika otrajā minūtē pie sarkanās kartītes tika arī "Audas" fiziskās sagatavotības treneris Matics Lukmans Čoko, bet jau pēc mača beigām otru dzelteno kartīti nopelnīja Čavuševičs.

Visās trīs šīs sezonas savstarpējās spēlēs pirms ceturtdienas mača pārāka bija bijusi RFS, divreiz uzvarot ar 2:1 un vienreiz - ar 3:1. Pirmajos divos mačos Latvijas čempioni uzvaras nodrošināja tikai spēļu galotnēs.

Turnīra tabulā pēc 32 spēlēm RFS kontā ir 81 punkts, "Riga" - 75 punkti, "Valmierai" - 51 punkts, bet "Audai" - 48 punkti. Piektā ar 40 punktiem ir "Daugavpils", "Metta" futbolistiem ir 33 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" komandai - 32 punkti, "Liepājai" - 31 punkts, "Grobiņa"/LFS vienībai - 29 punkti, bet 21 punktu ir sakrājusi "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.