Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Basketbols

"TTT Rīga" basketbolistes piedzīvo zaudējumu FIBA Eirokausa otrajā mačā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" ceturtdien Rīgā cieta zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa sezonas otrajā mačā.

"TTT Rīga" basketbolistes piedzīvo zaudējumu FIBA ...

"TTT Rīga" ar 54:74 (10:17, 17:23, 19:13, 8:21) zaudēja Polijas komandai Sosnovecas "Zaglebie".

Mājiniecēm 21 punktu guva Ketija Vihmane, realizējot piecus no astoņiem trīspunktu metieniem, Mija Loida sakrāja 14 punktus, desmit atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas, bet Karlīne Pilābere guva deviņus punktus. Pārējās basketbolistes guva ne vairāk par četriem punktiem.

Polijas komandā, kas uzvarēja cīņu zem groza (51:33), pa 16 punktiem guva Kamila Borkovska un Gabija Nikitaite, izcīnot attiecīgi 16 un septiņas atlēkušās bumbas. 14 punktus, desmit atlēkušās bumbas un piecas kļūdas sakrāja Klaudija Vnorovska, bet desmit punktus guva Aleksandra Pščolarska.

Viešņas izcēlās ar astoņiem bloķētiem metieniem, pa trim reizēm to paveicot Borkovskai un Pščolarskai, bet mājinieces šajā spēles elementā izcēlās divreiz.

Spēli ar 4:0 vadību pēc diviem Kamilas Borkovskas divpunktu metieniem sāka Polijas klubs. Ar Mijas Loidas un Ketijas Vihmanes divpunktu metieniem izdevās atjaunot līdzsvaru uz rezultātu tablo - 4:4, kā arī ar vēl vienu Vihmanes metienu panākt 6:6, taču pēc tam polietes veica 9:0 izrāvienu, pēc Borkovskas divpunktu metiena panākot 15:6.

Otrajā ceturtdaļā viešņas turpināja palielināt pārsvaru, ar Gabijas Nikitaites tālmetienu 18.minūtē pārsvaram sasniedzot 19 punktus - 40:21.

Pēc tam "TTT Rīga" basketbolistes guva sešus punktus pēc kārtas, bet otrā puslaika sākumā pēc Aleksandras Pščolarskas tālmetiena viešņas panāca 43:27 pārsvaru, taču 26.minūtē ar Karlīnes Pilāberes, Vihmanes un Loidas pūlēm "TTT Rīga" pietuvojās līdz 39:43.

Vēl tuvāk mājinieces tika 28.minūtē, Loidai ar divpunktu metienu panākot 44:47.

Pēc tam ilgu laiku viešņu pārsvars svārstījās 5-9 punktu robežās, bet pēdējā ceturtdaļā viešņas palielināja pārsvaru.

Pagājušajā nedēļā I grupas pirmajā mačā rīdzinieces viesos ar 74:83 piekāpās Sasāri "Dinamo", bet "Zaglebie" mājās ar 88:55 uzvarēja Mehelenas "Kangoeroes" no Beļģijas.

Rīdzinieces 24.oktobrī viesosies pie "Kangoeroes", 30.oktobrī savā laukumā tiksies ar "Dinamo", 21.novembrī izbraukumā spēlēs ar Sosnovecas vienību, bet 28.novembrī grupu turnīru noslēgs ar maču mājās pret "Kangoeroes".

Pamatturnīrā sacenšas 48 klubi, kas salozēti 12 grupās pa četrām vienībām. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un četras labākās trešo vietu ieguvējas. Šīm 28 komandām pievienosies četras vienības, kas būs izkritušas no Eirolīgas.

Iepriekšējā sezonā "TTT Rīga" grupā uzvarēja visās sešās spēlēs, pārvarēja divas "play-off" spēļu turnīra kārtas un ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 148:171 zaudēja Venēcijas "Umana Reyer".

Par uzvarētāju kļuva Londonas "Lions", kas divu maču summā ar 149:145 pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Bešiktaš".