Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Latvijas lielākā ķirbja čempionātā noskaidrots, kurš izaudzējis šī gada brangāko ķirbi

Šodien, 19. reizi, Latvijā notika SIA "Maxima Latvija" organizētais Latvijas lielākais ķirbja čempionāts. Šis pasākums pulcēja ķirbju audzētājus no visas ...

Garšīgi

FOTO: 443 kilogrami! Latvijas lielākā ķirbja čempionātā noskaidrots šī gada smagākais ķirbis

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šodien 19. reizi norisinājās SIA "Maxima Latvija" rīkotais Latvijas lielākā ķirbja čempionāts, kurā tika noskaidrots šī gada rudens ražas līderis.

Uzvaras laurus čempionātā plūca Luīzas Neimanes lolotais ķirbis no Kuldīgas novada. Tā svars sasniedza 443 kilogramus, bet apkārtmērs – 4,02x3,40 metrus.

Līdz šim čempionāta vēsturē Latvijā smagākais ķirbis ir svēris 574 kilogrami, un šo rekordista titulu 2018. gadā ieguva arī šī gada uzvarētājas Luīzas Neimanes Kuldīgas novadā izaudzētais ķirbis, vēsta kompānijas pārstāvji.

Šogad otro vietu ieguva Gundega Neimane ar 260 kilogramu smagu lolojumu, bet trešajā vietā ierindojās Ingrīda Kuzmicka, kas varēja lepoties ar 265 kilogramu smagu ķirbi.

Šogad pasākumā ne tikai tika noskaidrots šī gada lielākais ķirbis, bet apmeklētājiem bija arī iespēja vērot, kā ķirbji "Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas" skolēnu un tēlnieces Agneses Rudzītes-Kirillovas pavadībā pārtop par mākslas darbiem, kā arī piedalīties citās aktivitātēs.

Apmeklētājiem bija arī iespēja baudīt Latvijas vietējo ražotāju – “Dimdiņi”, “Fazer Latvija” un “Gaļas nams Ādaži” sarūpētos gardumus un piedalīties aktivitātēs.