Balcers gūst vārtus un realizē divus pēcspēles metienus, palīdzot "Lions" izcīnīt uzvaru IIHF Čempionu līgas spēlē
foto: IMAGO/Manuel Stefan
Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers.
Hokejs

Balcers gūst vārtus un realizē divus pēcspēles metienus, palīdzot "Lions" izcīnīt uzvaru IIHF Čempionu līgas spēlē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers otrdien Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas spēlē guva vārtus un precīzi izpildīja izšķirošo pēcspēles metienu, atnesot Cīrihes "Lions" panākumu.

Balcers gūst vārtus un realizē divus pēcspēles met...

"Lions" mājās ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspēja Šefīldas "Steelers".

Balcers guva Cīrihes komandas vienīgos vārtus pamatlaikā, kad pēc spēlētām nepilnām 17.minūtēm ar spēcīgu plaukstas metienu rezultatīvi noslēdza vairākumu. Savukārt pēcspēles metienos Balcers vispirms panāca neizšķirtu, bet pēc tam vēlreiz pārspēja pretinieku vārtsargu un atnesa "Lions" panākumu.

Latvijas hokejists kopā uz ledus bija 21 minūti un 49 sekundes un izcēlās statistikā ar septiņiem metieniem pa vārtiem, divu minūšu noraidījumu, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -1. 

Citā mačā Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK mājās ar 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) uzvarēja "Fehervar" no Ungārijas.

Dzierkals tika pie rezultatīvas piespēles mājinieku ceturtajos vārtos, kad noslēdzošās trešdaļas vidū 4:2 panāca Zebs Lindgrēns. 

Latvietis kopā uz ledus bija 12 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā bloķēja divus pretinieku metienus, divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Kristera Gudļevska pārstāvētā Brēmerhāfenes "Pinguins" ar deviņiem punktiem četrās spēlēs ir trešā, bet "Lions" ar 11 punktiem piecos mačos atrodas piektajā pozīcijā un nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs. AIK desmit punkti dod astoto vietu, bet Rolanda Vīgnera pārstāvētā Ruānas "Dragons" četrās aizvadītajās spēlēs ir bez punktiem un ieņem 22.vietu 24 komandu turnīrā.

Čempionu līgas pamatturnīrā 24 komandas aizvada pa sešām spēlēm, bet to vieta tiek noteikta kopējā tabulā, 16 labākajām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Iepriekšējā sezonā IIHF Čempionu līgas turnīrā uzvarēja Šveices komanda Ženēvas "Servette".

Turnīrs pirmo reizi norisinājās 2014./2015.gada sezonā.