Šteinberga Eirolīgas sezonu sāk ar 17 punktiem zaudējumā
foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Šteinberga.
Basketbols

Šteinberga Eirolīgas sezonu sāk ar 17 punktiem zaudējumā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga otrdien FIBA Eirolīgas pamatturnīra pirmajā mačā izcēlās ar 17 punktiem, taču viņas pārstāvētā Polijas vienībā "Polkowice" piedzīvoja zaudējumu.

Šteinberga Eirolīgas sezonu sāk ar 17 punktiem zau...

C grupas spēlē "Polkowice" viesos ar 73:76 (15:17, 21:30, 13:8, 24:21) zaudēja Saragosas "Casademont".

Šteinberga laukumā bija 28 minūtes un 54 sekundes un realizēja divus no astoņiem divu punktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un četrus soda metienus. Viņa arī atzīmējās statistikā ar piecām atlēkušajām bumbām divām rezultatīvām piespēlēm, četrām piezīmēm, četrām kļūdām un trīs pārtvertām bumbām, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu 15.

Latvijas basketbolistei esot rezultatīvākajai Polijas komandā, vēl 15 punktus viešņu labā guva Emma Kenona, kura arī izcīnīja septiņas bumbas zem groziem. "Casademont" vienībā ar 23 punktiem izcēlās Tanaja Etkinsone.

Eirolīgā pamatturnīrā startē 16 komandas, kuras ir sadalītas četrās grupās. Katras grupas trīs labākās komandas sezonu turpinās otrajā kārtā, bet ceturto vietu ieguvējas spēlēs Eirokausā. Iepriekšējā sezonā par Eirolīgas čempionēm kļuva Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes.