Cilvēki ar dzīvnieku nosaukumiem vārdā vai uzvārdā nedēļas nogalē Rīgas zoodārzu varēs apmeklēt bez maksas
foto: LETA
Surikats Latgales Zoodārzā.
Mūsu mīluļi

Cilvēki ar dzīvnieku nosaukumiem vārdā vai uzvārdā nedēļas nogalē Rīgas zoodārzu varēs apmeklēt bez maksas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Brīvdienās, 12.oktobrī un 13.oktobrī, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ar tradicionālajām "Dzīvnieku dienām" svinēs 112.dzimšanas dienu, informēja zoodārzā.

"Dzīvnieku dienās" īpaši tiek gaidīti tie, kuriem vārdā vai uzvārdā ir kādas dzīvās radības nosaukums. Šiem apmeklētājiem ieeja Zooloģiskajā dārzā būs uz pusi lētāka. Savukārt, ja dzīvnieka nosaukums atrodams gan vārdā, gan uzvārdā, tad šajā nedeļas nogalē ieeja zoodārzā un zoodārza filiālē "Cīruļi" būs bez maksas. Ja dzīvnieka nosaukums ir kādā svešvalodā, tad tā pierādīšanai zoodārza kasē jāuzrāda vārdnīcas šķirklis vai kāds cits ticams avots.

"Dzīvnieku dienās" katru gadu notiek arī sacensība par to, kura dzīvā būtne apmeklētāju vārdos un uzvārdos ir vispopulārākā. Pēdējos trīs gadus visaktīvākie "Dzīvnieku dienu" viesi bijuši dažādās valodās saukti Baloži, aiz sevis atstājot Lāčus, Gulbjus, Briežus, Gaiļus, Zaķus un Lūšus. Pirms tam uzvarētāju godā pabijuši arī Gaiļi, Lāči, Gulbji, Vilki, Zaķi un Brieži.

Līdz šim svinību laikā zoodārzu apmeklējuši 18 382 apmeklētāji, kuru vārdā vai uzvārdā atrodams kāda dzīvnieka nosaukums dažādās valodās.

Šogad līdz ar Rīgas Zoodārza 112. dzimšanas dienu tiks pāriets uz ziemas darba laiku - no 14.oktobra zooloģiskā dārza kases atvērtas būs no plkst.10 līdz 16, savukārt staigāt pa dārza takām var līdz plkst.17. Iekštelpu ekspozīcijas apmeklētājiem atvērtas līdz plkst.16.30. Brīvdienas ir arī pēdējā iespēja šogad aplūkot Latvijas abiniekus un rāpuļus, jo no 14.oktobra tie pamazām sāks doties ziemas guļā un ekspozīcija būs slēgta.

Dzīvnieku dienās - 12. un 13.oktobrī - zoodārza kases būs atvērtas līdz plkst.18, bet pastaigas varēs turpināt līdz 19.