Grāmata: Tramps pēc prezidentūras uzturējis kontaktus ar Putinu; nosūtījis viņam "retus" Covid-19 testus
foto: AFP/Scanpix
Tramps pēc Baltā nama atstāšanas uzturējis kontaktus ar Putinu.
Pasaulē

Grāmata: Tramps pēc prezidentūras uzturējis kontaktus ar Putinu; nosūtījis viņam "retus" Covid-19 testus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pēc Baltā nama atstāšanas uzturējis kontaktus ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, teikts žurnālista Boba Vudvarda drīzumā gaidāmajā grāmatā "War" ("Karš").

Grāmata: Tramps pēc prezidentūras uzturējis kontak...

Mazāk nekā mēnesi pirms ASV prezidenta vēlēšanām grāmata parāda personīgās attiecības starp Trampu un Putinu. Grāmatā arī atklāts, ka Tramps pandēmijas sākumposmā slepeni nosūtīja Putinam viņa personiskai lietošanai reti pieejamo Covid-19 testēšanas aprīkojumu.

Telekanāls CNN ziņoja, ka Tramps nosūtījis Putinam vairākus Covid-19 testēšanas aparātus, savukārt avīze "New York Times" ziņoja, ka viņš Putinam nosūtījis "retus" Covid-19 testus.

"Lūdzu, nestāstiet nevienam, ka jūs man tos sūtījāt," saskaņā ar grāmatu Putins teica Trampam, acīmredzot bažījoties, ka Trampam varētu tikt nodarīts politisks kaitējums.

Vudvards raksta, atsaucoties uz neidentificētu Trampa palīgu, ka bijušajam prezidentam un Putinam bijušas "varbūt pat septiņas" sarunas kopš Trampa aiziešanas no amata 2021.gadā.

Putins un Tramps Vjetnamā sarokojas un pozē fotogrāfiem

Pēc vairāku dienu intensīviem minējumiem par ASV un Krievijas prezidentu Donalda Trampa un Vladimira Putina iespējamām sarunām abi līderi piektdien ...

Boba Vudvarda grāmata "Karš" piedāvā aizkulišu ieskatu trīs lielos konfliktos: karā Ukrainā, Tuvajos Austrumos un cīņā par Amerikas prezidenta amatu. Grāmatā detalizēti aprakstīta prezidenta Džo Baidena politika attiecībā uz Ukrainas un Krievijas karu, kā arī viņa centieni ierobežot vardarbību starp Izraēlu un Hamas. Tā arī atklāj sarežģīto diplomātiju un lēmumu pieņemšanu, lai novērstu kodolieroču lietošanu un globāla kara izraisīšanos.

Grāmata aplūko arī prezidenta vēlēšanu cīņu, kurā Baidens atsauc savu kandidatūru, un Demokrātu partija virza Kamalu Harisu. Tiek apskatīta arī Trampa "ēnu prezidentūra" un viņa centieni atgūt varu.