Saglabā silto rudens garšu ar ābolu ievārījumu
foto: Mi
Ābolu ievārījums
Garšīgi

Saglabā silto rudens garšu ar ābolu ievārījumu

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Kad sāk kārtīgi pūst aukstie rudens un ziemas vēji, nav labāka veida saglabāt siltā rudens brieduma garšu, kā vien pagatavojot ābolu ievārījumu. Tas ir tradicionāls un iemīļots ēdiens, kas sniedz ne tikai saldu baudu, bet arī atgādina bērnības dienas. Ābolu ievārījums ir pavisam vienkārši pagatavojams, un tas ir lielisks papildinājums dažādām uzkodām, piemēram, maizei, pankūkām vai pīrāgiem.

Daudzveidīgais lietojums


Ābolu ievārījums ir vienkāršs un vienlaikus ļoti gards veids, kā saglabāt ābolu saldumu un aromātu visu gadu. Tā bagātīgā un maigi skābā garša ir ideāli piemērota, lai sabalansētu citu ēdienu saldumu. Ievārījums izceļas ar savu universālo izmantojamību: to vari izmantot gan kā pildījumu desertiem, gan kā piedevu pie gaļas ēdieniem vai sieriem.


Garšu bagātība ar dažādām piedevām


Lai ābolu ievārījums iegūtu vēl dziļāku un bagātīgāku garšu, daudzas saimnieces izvēlas tam pievienot dažādas garšvielas – piemēram, kanēli vai ingveru. Šādi ievārījums iegūst jaunas nianses, kas padara to vēl pievilcīgāku. Ābolu ievārījumu vari pielāgot savām vēlmēm, pievienojot riekstus vai cukura aizstājējus.


Ābolu ievārījums ziemai


Ābolu ievārījums ir lielisks veids, kā saglabāt rudens augļu ražu. Ievārījums, ievietots sterilās burciņās, ir lieliska uzglabāšanas metode, kas ļaus baudīt ābolu garšu arī ziemā. Ābolu ievārījums kļūst par īstu komforta ēdienu aukstajās dienās, lai atcerētos siltos, saulainos rudens vakarus.