Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Omas ābolu zapte

Sastāvdaļas
  • 1 kg ābolu
  • 1,2 kg cukura
  • 300–400 ml ūdens sīrupam
  • citrona sula – mērcējamam ūdenim
Ievārījumam piemērotāki ir rudens un ziemas āboli – labāk pazaļi, nekā nogatavojušies.

Pagatavošana

1
Nomizotus ābolus sagriez šķēlēs un uzreiz liec ūdenī ar citrona sulas piedevu, lai neapbrūnē.
2
Katlā ielej sīrupam paredzēto ūdeni, pieber 1 kg cukura un uzvāri.
3
Izņem ābolus no ūdens, nosusini, liec citā katlā un pārlej ar sīrupu. Atstāj, lai pāris stundu pastāv.
4
Pieber atlikušo cukuru, lēnām uzvāri un turpini 10 minūtes vārīt. Noņem no uguns un atstāj, lai 1 stundu pastāv.
5
Vēlreiz uzvāri un turpini vārīt tik ilgi, līdz šķēles kļūst caurspīdīgas, bet sīrups – biezs. Pildi burkās un aizvāko.
6
VARIANTS: Ābolu ievārījums ar rozīnēm un mandelēm 1 kg ābolu sagriez gabaliņos un katlā uzvāri kopā ar 500 g ievārījuma cukura 2:1 un viena citrona sulu. Pieber 100 g rumā izmērcētu rozīņu un 50 g sakapātu mandeļu un uz straujas uguns vāri 5 minūtes. Pieber pa tējkarotei malta kanēļa un kardamona un pildi burkās.

Pievienot komentāru

Konservēšana