foto: Shutterstock
Konservēšana
2023. gada 20. augustā, 12:00

Omas ābolu zapte

Ievārījumam piemērotāki ir rudens un ziemas āboli – labāk pazaļi, nekā nogatavojušies.

Pagatavošana

1

Nomizotus ābolus sagriez šķēlēs un uzreiz liec ūdenī ar citrona sulas piedevu, lai neapbrūnē.

2

Katlā ielej sīrupam paredzēto ūdeni, pieber 1 kg cukura un uzvāri.

3

Izņem ābolus no ūdens, nosusini, liec citā katlā un pārlej ar sīrupu. Atstāj, lai pāris stundu pastāv.

4

Pieber atlikušo cukuru, lēnām uzvāri un turpini 10 minūtes vārīt. Noņem no uguns un atstāj, lai 1 stundu pastāv.

5

Vēlreiz uzvāri un turpini vārīt tik ilgi, līdz šķēles kļūst caurspīdīgas, bet sīrups – biezs. Pildi burkās un aizvāko.

6

VARIANTS: Ābolu ievārījums ar rozīnēm un mandelēm 1 kg ābolu sagriez gabaliņos un katlā uzvāri kopā ar 500 g ievārījuma cukura 2:1 un viena citrona sulu. Pieber 100 g rumā izmērcētu rozīņu un 50 g sakapātu mandeļu un uz straujas uguns vāri 5 minūtes. Pieber pa tējkarotei malta kanēļa un kardamona un pildi burkās.