foto: Shutterstock
Nomizotus ābolus sagriez šķēlēs un uzreiz liec ūdenī ar citrona sulas piedevu, lai neapbrūnē.
Katlā ielej sīrupam paredzēto ūdeni, pieber 1 kg cukura un uzvāri.
Izņem ābolus no ūdens, nosusini, liec citā katlā un pārlej ar sīrupu. Atstāj, lai pāris stundu pastāv.
Pieber atlikušo cukuru, lēnām uzvāri un turpini 10 minūtes vārīt. Noņem no uguns un atstāj, lai 1 stundu pastāv.
Vēlreiz uzvāri un turpini vārīt tik ilgi, līdz šķēles kļūst caurspīdīgas, bet sīrups – biezs. Pildi burkās un aizvāko.
VARIANTS: Ābolu ievārījums ar rozīnēm un mandelēm 1 kg ābolu sagriez gabaliņos un katlā uzvāri kopā ar 500 g ievārījuma cukura 2:1 un viena citrona sulu. Pieber 100 g rumā izmērcētu rozīņu un 50 g sakapātu mandeļu un uz straujas uguns vāri 5 minūtes. Pieber pa tējkarotei malta kanēļa un kardamona un pildi burkās.